Linna raamatukogud pikendavad õpetajate streigi ajal lahtiolekuaegu

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna Keskraamatukogu ja haruraamatukogud on järgmise nädala esimesel poolel 22. jaanuarist kuni 24. jaanuarini ehk õpetajate streigiperioodi alguses avatud juba kella üheksast hommikul ning ootavad lapsi ja noori raamatukogudesse lugema ja õppima.

Tallinna abilinnapea Kaarel Oja sõnul on suurem osa ühiskonnast õpetajatega streigi osas solidaarne ning mõistab nende motiive. «Samas on selge, et paljudele peredele tekitab see suuri ebamugavusi ning just väiksemaid lapsi pole võimalik üksinda koju jätta või tööle kaasa võtta. Alternatiivseid tegevusi pakuvad õpilastele streigi ajal ennekõike muidugi koolid ise, kuid meie raamatukogude võrgustikul ja töötajatel on võimalik appi tulla ning oleme otsustanud seda teha. Raamatukogudesse on oodatud nii lapsed iseseisvalt kui ka streigipäevadel kooli kogunevad õpilased üheskoos kooli töötajatega,» selgitas Oja.

Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm lisas, et raamatukogu tervitab lapsi ja noori alati rõõmuga. «Meil saab lugeda ja mängida sõpradega mõtte- ja lauamänge, olemas on võimalused õppimiseks ja rahulikuks keskendumiseks. Vajadusel annavad raamatukoguhoidjad lugemissoovitusi ning jõudumööda ka nõu koolitükkide tegemiseks. Mõnes raamatukogus on raamatukoguhoidjatele abiks ka vabatahtlikud,» sõnas Holm.

Eesti Haridustöötajate Liit korraldab alates 22. jaanuarist üleriigilise üldhariduskoolide õpetajate tähtajatu streigi. Sel ajal on haruraamatukogud, mis tavaliselt on esmaspäeviti suletud, avatud kell 9.00-17.00. Eestikeelse kirjanduse osakond (Estonia pst 8) ja võõrkeelse kirjanduse osakond (Liivalaia 40) avatakse tund aega varem ehk kell 9.00 ning suletakse tavapärasel ajal. Teisipäeval, 23. jaanuaril ja kolmapäeval, 24. jaanuaril on kõik raamatukogud avatud alates kell 9.00 ning suletakse nende tavapärastel aegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles