Indrek Koff esitleb uut näidendiraamatut, mis sündis korraga murest ja rõõmust

Raamatuportaal
Copy
Indrek Koff.
Indrek Koff. Foto: Erakogu

1. veebruaril kell 18.00 toimub Eesti Noorsooteatris Eesti Teatri Agentuuri 2023. aasta näidendivõistlusel äramärgitud ja värskelt kaante vahele saanud näidendi «Issi!» esitlus ja esimene avalik lugemine. Loevad Indrek Koff, Maria Ehrenberg, Joonas Koff, Taavi Tõnisson ja Lee Trei.

Indrek Koffi «Issi!» jäi näidendivõistluse žüriile silma hoogsa värsi, nõtke keelekasutuse ning mänguliste ja põnevate kujunditega.

Indrek Koffi näidend «Issi!».
Indrek Koffi näidend «Issi!». Foto: Erakogu

««Issi!» on sündinud korraga murest ja rõõmust. Mure, et olen ise vahel kippunud nii inimese kui ka isana kergelt kaotsi minema, ajendas mind esitama suuremat küsimust selle kohta, kuhu me siis ikkagi kaome ja kuidas meid sealt «kusagilt» tagasi tuua. Rõõmu pool aga koosneb puhtast mängulustist: pole midagi toredamat kui sõnade ja tegelastega mängimine. Seda tehes tunnen ennast nagu väike laps,» rääkis Indrek Koff sellest, mis teda antud näidendit kirjutama ajendas.

Eesti Teatri Agentuur korraldab näidendivõistlusi alates 1995. aastast. 2023. aasta näidendivõistlusel konkureeris 74 näidendit. Žürii andis välja esimese, teise ja kaks kolmandat auhinda ning äramärkimist leidis kolm näidendit. Peagi ilmuvad võidutekstid ka kogumikus «teater | näidendivõistlus». Järgmine näidendivõistlus toimub 2025. aastal ning otsib noorele vaatajale suunatud tekste.

Raamatu on illustreerinud Elina Sildre, toimetanud Doris Kareva, kujundanud Dan Mikkin ning kirjastanud Härra Tee & proua Kohvi. Raamatu väljaandmist ja näidendivõistluse korraldamist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles