Tippnäitleja Emma Stone oma lemmikraamatust: see on vaimukas ja liigutav (1)

Raamatuportaal
Copy
Emma Stone filmis «Poor Things».
Emma Stone filmis «Poor Things». Foto: Searchlight Pictures

USA näitleja ja produtsent Emily Jean «Emma» Stone ei ole intervjuudes oma lemmikraamatutest avalikult väga põhjalikult rääkinud, kuid ta on ära maininud, milliseid raamatuid peab kõige paremaks. Tuleb välja, et on üks autor, kelle looming on talle eriti hinge käinud.

Fliist vahendab, et Emma Stone'i lemmikautor on ameerika kirjanik J.D. Salinger, kusjuures oma lemmikraamatuks ei pea ta mitte kirjaniku tuntumat teost «Kuristik rukkis», vaid kaht tema lühijuttu: «Puusepad, tõstke kõrgele sarikad» ning «Franny ja Zooey». Viimase kohta on näitleja öelnud, et tegu on tõeliselt liigutava, vaimuka ja vaat et spirituaalse looga. 

Lisaks on Emma Stone sotsiaalmeedia vahendusel soovitanud Joan Didioni teoseid «The Year of Magical Thinking» ja «Blue Nights», mida pole kahjuks veel eesti keelde tõlgitud. Neist esimese kohta märkis Stone, et kuigi raamat on kohutav, on see ka imeilus. 

Kes soovib lugeda nagu Emma Stone, saab kätte võtta ka George Bernard Shaw näidendid, millega näitelja on põhjalikult tutvunud ja mida ta on intervjuudes kiitva sõnaga tunnustanud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles