Eesti Kirjandusmuuseum tähistab eesti kirjanduse päeva

Raamatuportaal
Copy
Lilla Daam Eesti Kirjandusmuuseumi arhiivraamatukogus.
Lilla Daam Eesti Kirjandusmuuseumi arhiivraamatukogus. Foto: Alar Madisson

Eesti Kirjandusmuuseum kutsub eesti kirjanduse päeva puhul oma sõpru külla, et päeva tähistada.

Kell 16.00 kogunetakse muuseumi saali, et kuulutada välja Eesti Kirjandusmuuseumi sõbra tiitli saaja. Kirjandusmuuseumi sõbra tiitliga kaasneb kena kohvitass, mille on valmistanud keraamik Merle Kusma kuldsed käed.

Toimub ka väike teemakohane vestlusring, mida juhib kirjandusteadlane Eve Annuk. Muusikalise vahepalaga vürtsitab auhinnatseremooniat Musta Kasti näitetrupp.

«Eesti Kirjandusmuuseumi sõbra tiitliga tunnustame isikut või institutsiooni, kes on oma loomingulise tegevusega tutvustanud avalikkusele meie rikkalikes arhiivikogudes leiduvat kultuuriloolist materjali või meie teadlaste töötulemusi. Anname selle auhinna välja teist aastat ja see on meie tänu neile loojatele panuse eest Eesti kultuurilukku laiemalt,» leiab Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Piret Voolaid.

Eelmisel aastal sai muuseumi sõbra tiitliga pärjatud kirjanik Mehis Heinsaar.

Eesti Kirjandusmuuseumi sõber on tunnustus väljaspool asutust tegutsevale loojale, teadlasele või institutsioonile, kes on eelmisel kalendriaastal avaldanud mõne teose, korraldanud sündmuse või teinud algatuse, mis väärtustab ja tutvustab laiemale avalikkusele kirjandusmuuseumi tegevust.

Kell 17.00 on kõigil huvilistel võimalus osaleda jalutuskäigul koos Lilla Daamiga muuseumi põneva ajalooga majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles