UUS LASTERAAMAT Kirjanik Katariina Libe halloween'ist ja sõbrapäevast: ükski tähtpäev pole teisest parem ega kehvem

Raamatuportaal
Copy
August Gailiti novelliauhinna laureaat Katariina Libe.
August Gailiti novelliauhinna laureaat Katariina Libe. Foto: Arvo Meeks

11. veebruaril esitleb Maxima Eesti Vabaõhumuuseumis Katariina Libe tekstide ja illustratsioonidega lasteraamatut «Minu aastaring. Kõik meie rahvakommetest».

Raamat tutvustab pisikestele lugejatele Eesti peamisi tähtpäevi ning nende traditsioone.

Raamatu tegelased - Joonas, Mirt ja Lenna saavad vanaema jutustuste kaudu teada, kuidas tähistasid vanad eestlased lihavõtteid, jaanipäeva, jõule ja teisi olulisi tähtpäevi. Raamatule lisavad põnevust liitreaalsuse abiga leitavad nuputamisülesanded ja lood.

«See raamat avab natuke eestlaste rahvakalendri tähtpäevade tausta. Lisaks näiteks paastumaarjapäevale ja mardipäevale tutvustab see ka halloween'i ja sõbrapäeva,» kirjeldab autor Katariina Libe raamatu sisu ja selle ideed.

«Arvan ise, et ükski tähtpäev pole teisest parem ega kehvem, hoolimata sellest, millal ta meie rahvakalendrisse oma tee leidnud on,» sõnab Libe. «Rahvakultuurile ja pärimusele ongi omane ajas muutuda. Küll aga on tore teada ja meeles pidada ka seda, kuidas ja mida tähistasid meie vanavanemad või nende vanavanemad. Seda saabki sellest raamatust koos lapsega uurida.»

Seitsmes Maxima raamat

«Maxima on juba seitse aastat olnud ainuke jaekett Eestis, kes on annab välja lasteraamatut, mille lood räägivad Eestist ja mida antakse välja koostöös kohaliku kirjastusega. Esimest korda tehti seda 2018. aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Kuna raamat osutus väga populaarseks, otsustati selle väljaandmisega jätkata,» meenutab Maxima müügi- ja turundusosakonna juht Jaanika Terasmaa. «Kolm aastat järjest oli Maxima tellimusel valminud lasteraamat Eesti Kirjastuste Liidu liikmete enimmüüdud raamat,» toob ta välja.

Raamatu «Minu aastaring» esitlus toimub 11. veebruaril kell 13 ja 15 Eesti Vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis, kus Katariina Libe räägib raamatu saamisloost, sisust ja tegelastest ning koos muuseumi teaduri Maret Tamjärvega arutletakse vastlapäeva kommete üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles