Investor Kristi Saare soovitab 10 raamatut enda harimiseks ja ka hinge kosutuseks

Kristi Saare lugemissoovitused. Foto: Apollo
Raamatuportaal
Copy

Kristi Saare on ettevõtja, investor ja rahatarkuse entusiast, kes alustas oma investeerimisteekonda aastal 2012 ning on nüüdseks Eesti üks tuntumaid finantsvabadusest ja rahatarkusest kõnelejaid. 

Kristi Saare raamat «Kuidas saavutada finantsvabadus».
Kristi Saare raamat «Kuidas saavutada finantsvabadus». Foto: Apollo

Kristi Saare on asutanud MTÜ Naisinvestorite Klubi ning 2021. aastal valis Äripäev ta aasta investoriks. Tema ülimenukas raamat «Kuidas alustada investeerimisega» oli Apollos 2021. aasta enimmüüdud raamat.

Sel aastal rõõmustas Kristi kõiki investeerimishuvilisi oma sünnipäeval, 8. veebruaril, teadeandega uuest kauaoodatud raamatust, mis kannab pealkirja «Kuidas saavutada finantsvabadus».

Kristi tegemistel saab silma peal hoida, jälgides kristiinvesteerib.ee blogi või Instagramis, kus ta vastab aktiivselt rahateemalistele küsimustele.

Apollo uuris, mida eelistab Kristi ise hea meelega lugeda. Siin on tema 10 lugemissoovitust.

***

1. Merilin Mandel «Jess, inimesed»

Me ei võta elus iga päev palju aega selleks, et tõsisemaid teemasid läbi mõtiskleda. Merilini raamat pakub selleks võimaluse, pakkudes lisaks keerukatele teemadele ka huumoripause, mis aitavad meelde tuletada, et kuigi elu võib kohati olla väga raske, siis oleme kõik inimesed ja pole maailmas üksi.

Tim Marshall, «Geograafia võim».
Tim Marshall, «Geograafia võim». Foto: Raamat

2. Tim Marshall «Geograafia võim»

Mõlemad Marshalli geograafiaraamatud pakuvad võimaluse maailma veidi värske pilguga vaadata. Enamik meist ei kipu pärast keskkooli geograafiatunnis kaartide värvimist või ajaloos sõdade kontuurkaartide põhjal kontrolltööde tegemist maailmas toimuvaid protsesse põhjalikult jälgima. Tihti kuuleme eri kriisikolletest dramaatilisi pealkirju, ent mis toimub meist kaugemates maailma otsades tegelikult?

3. Richard Koch «80:20»

Me oleme pea kõik 80:20 reeglist kuulnud, ent kuidas see päriselt toimib? Häid ideid ja nippe ja võimalust oma tegevust ümber mõtestada nii eraelus, ettevõtluses kui karjääris pakub see raamat kuhjaga. Mida kiirem elutempo on, seda olulisem on elu hästi planeerida ja vähemalt ebaolulisi asju saab enda kalendrist selle raamatu abil kindlasti maha kriipsutada.

4. Kristjan Liivamägi, Tõnn Talpsepp, Tarvo Vaarmets «Investeerimisedu meistriklass»

Üles kasvades olid paljudel meist ilmselt kodus riiulil ENE ja ENEKE raamatud. Liivamägi, Talpsepa ja Vaarmetsa raha- ja investeerimisedu triloogia võiks järgneva põlvkonna jaoks kindlasti kodus riiulis olemas olla. Neid raamatuid rannaliival naljalt ei sirvi, ent kui keerukam küsimus finantsasjades ette satub, siis on sellest raamatuseerias selgete näidete abil räägitud.

Antoine de Saint-Exupéry, «Väike prints».
Antoine de Saint-Exupéry, «Väike prints». Foto: Raamat

5. Antoine de Saint-Exupéry «Väike prints»

Ei ole päeva, mida ei teeks «Väikese printsi» lugemine paremaks.

6. Stephen King «Kirjutamisest. Mälestusteraamat ametioskustest»

7. Michelle Obama «Michelle Obama. Minu lugu»

8. Charlotte Brontë «Jane Eyre»

9. Keith Ferazzi, Tahl Razz «Ei ühtki einet üksi»

10. Dale Carnegie «Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles