KATKEND RAAMATUST «Väga Tähtis Isik oli keset meie hotelli surnult maha varisenud!»

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Nita Prose’i «Toateenija» on saanud kauaoodatud järje ja eesti keeles on ilmunud ka «Saladusliku külastaja». Uus segadus, uus mõrv – toateenija Molly peab tõe välja selgitama, olgu see kui räpane tahes.

Hommikuti Regency Grandi hotellis tööle asudes kinnitab Molly Gray uhkusega rinda vanemtoateenija märgi, klopib padjad kohevaks, pühib koos tolmuga minema hotelliasukate saladused ning teeb toad piinlikult puhtaks ja laitmatult korda. Ent kui hotelli suures teesaalis sureb ootamatult hotellikülastaja, kuulus kriminaalromaanide autor, tuleb Mollyl korda luua väga ebaharilikul moel. Hotelli koridorides keerlevad kuulujutud ja kahtlused ning peagi selgub, et kullasära all on varjul kõnts. Molly taipab, et võti mõistatuse lahtimuukimiseks on ainult temal. Kuid see tähendab, et tal tuleb mõtetes minna tagasi minevikku, meenutada vanaema ja kõike muud, mida ta on väga pikka aega hoidnud sügaval mälusoppides. Sest kunagi ammusel ajal oli Molly teesaalis surnud inimest tundnud – ja too tundis ka Mollyt…

Kanadalanna Nita Prose ilmus kirjandusareenile 2022. aastal agathachristieliku põnevusromaaniga «Toateenija», kus ootamatult kisti mõrvajuurdluse südamesse ekstsentriline Molly. «Toateenija» on nüüdseks avaldatud enam kui 40 riigis ja saanud rohkelt auhindu nii kriitikutelt kui ka lugejatelt, sh Goodreadsi 2022. aasta parima põnevusromaani tiitli. «Saladuslik külastaja» toob Molly taas sündmuste pöörisesse ja pakub muhedat kaasaelamist ka palju lugenud krimifännile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles