Selgus 2023. aasta raamatusõber

Raamatuportaal
Copy
Pildil on Prima Vista raamatulaat 2023.
Pildil on Prima Vista raamatulaat 2023. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

9. veebruaril kuulutas Eesti Kirjastuste Liit välja üheteistkümnenda aasta raamatusõbra. Tiitli pälvis kirjandusfestivali Prima Vista korraldustoimkond silmapaistva ja rahvusvahelise tegevuse eest.

«Aasta raamatusõber on Tartus toimuva rahvusvahelise kirjandusfestivali Prima Vista korraldaja. Prima Vista on silma paistnud laiahaardelise ja otsingulise tegevusega, mis on teinud kirjandusfestivalist kultuurisündmuse, kuhu on alati oodatud ka kirjastused,» kõneles Eesti Kirjastuste Liidu juhatuse liige ja kirjastuse Koolibri peatoimetaja Kadri Rahusaar.

Raamatusõbra tiitliga on tunnustatud kirjandus- ja kirjastamisvaldkonnas silma paistnud või sellele valdkonnale tähelepanu juhtinud isikut või organisatsiooni alates 2014. aastast. Tiitli saaja saab 29-lt liidu liikmelt kingituseks aasta parima raamatu ning tunnustust jääb meenutama aukiri.

Varasemad tiitlisaajad

2022 – Kai Väärtnõu Eesti kirjanikke ja kirjandust tutvustava saatesarja «Meie kirjanduse lugu» eest, mis pani meie kirjandusloo elama.

2021 – Tiina Liinak Facebooki lugemiselamusi vahendava grupi «Lugemise väljakutse» loomise ja kindlakäelise juhtimise eest.

2020 – raamatupood PUÄNT raamatute südamega tutvustamise, noorte autorite toetamise ning kangelasliku püsimise eest heitlikel aegadel

2019 – Eesti Emakeeleõpetajate Selts tunnustust vääriva töö eest eesti keele õpetamisel ja uute raamatusõprade kasvatamisel.

2018 – Asta Trummel Kultuuriministeeriumist järjekindla pühendumuse eest maailmale eesti kirjanduse tutvustamisel ning Eesti peakülalise staatuse eest Londoni raamatumessil 2018.

2017 – Tauno Vahter kirjastamist tutvustavate artiklite avaldamise ja sotsiaalmeediakampaania «Jälle raamat!» korraldamise eest.

2016 – Peeter Helme ja Urmas Vadi raamatuteemaliste saadete eest Eesti Rahvusringhäälingus.

2015 – Eesti Lastekirjanduse Keskus lastes raamatuarmastuse tekitamise eest.

2014 – Haapsalu Raamat hubase raamatupoe ja kohviku sümbioosi eest.

2013 – Kirjandusministeeriumi toimetus kirjanduse ja kirjastamisvaldkonna luubi all hoidmise eest.

Eesti Kirjastuste Liit on loodud 1991. aastal ning liidul on 29 liiget. Organisatsioon kuulub Euroopa Kirjastuste Liitu ja Rahvusvahelise Noorsookirjanduse (IBBY) Nõukokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles