GALERII Kauneimate raamatute konkursside autasustamisel tunnustati loomingulist julgust

Raamatuportaal
Copy

9. veebruaril tunnustati Kirjanike Majas 2023. aasta kauneimate raamatute tegijaid ning jagati eripreemiaid. Veebruari lõpuni on avatud Solaris keskuses 2. korrusel näitus «25 kauneimat raamatut» ja «5 kauneimat lasteraamatut» ning publik saab hääletada oma lemmiku poolt nii näitusel kui suuremates raamatukauplustes.

153 raamatut hinnanud žüriile jäi silma arenemisjärgus oleva tehisaju käekiri, mis vaatamata äratuntavusele mõjub uudsena ning mitmete erilaadi kirjatüüpide kasutamine ristipidi senistele soovitustele.Tendentsidest paistis silma konkursil osalenud väikeste kirjastuste tööde osakaal ja osav materjalide taaskasutus. Konkurssidele esitatud tööd olid kohati salapärased ja paljudes oli peidus see müstiline miski.

25 kauneima raamatu konkursil osales 116 raamatut ja 5 kauneima lasteraamatu konkursil 37 teost. Veebruari lõpuni on avatud publiku hääletusvoor. Oma arvamust saab avaldada hääletussedeliga nii näitusel Solaris keskuses kui ka suuremates Rahva Raamatu ja Apollo poodides. Kõikide hääletajate vahel loositakse välja raamatupoodide kinkekaardid.

Konkursside korraldajateks olid Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Lastekirjanduse Keskus ning Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit.

Alates 1958. aastast alguse saanud konkurss aitab leida kaasaegse raamatu kunstilise kujunduse ja trükitehnilise teostuse parimaid näidised. Maailma tasemel on Eesti raamatud toonud koju mitu medali.

Kaunimate raamatute nimekirja saab näha Eesti Rahvusraamatukogu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles