Kirjanike Majas esitleti Mari Murdvee luulekogu

Raamatuportaal
Copy

14. veebruari kirjanduslikul kolmapäeval esitleti Tallinna Kirjanike Majas Mari Murdvee luulekogu «Kasva lilleks». Üles astusid autori tütar, kunstnik Liisa Maria Murdvee ja sõber, teatripedagoog Anne Türnpu. Vestlust juhtis kirjastaja Igor Kotjuh, india bambusflöötidel musitseeris Leho Rubis. Vaata pilte!

Mari Murdvee, «Kasva lilleks».
Mari Murdvee, «Kasva lilleks». Foto: Raamat

Murdvee tundis põhjalikult antiikkultuuri, ta lähedaseks sõbraks oli Marju Lepajõe. Raamat mähib lugeja lummavasse kookonisse kui võluvale rännakule läbi valguse jõu, taimede ilu, hämmastavate, samas tavaliste olustikupiltide, valu ja armastuse, surma ilu, hirmu ja kartmatuse, jättes lugejale koha sel rännul selgelt ja tingimatult autori kõrvale. Ollakse teel nii koos kui eraldi.

Saatesõnas nendib luuletaja Doris Kareva, et Mari Murdvee luule liigub mööda ilmselgeid, ometi varjulisi radu, tuikvel nagu elumahl taime rakkudes. «Tema tekstid on mõnes mõttes sõnatu keeris, valge sammas, mis ühendab üles. Lilledest, lindudest, vihmast vestavad need tuksuvad hetked, harilikud otsekui südamelöögid, ometi iseäralikult kuulatama panevad,» kirjutab Kareva.

***

Roosa pilve taga on kuldne päike.

Pilve servad hõõguvad taevases tules.

Ta muudab kuju, olles kord inimese pea,

kord linnu oma, siis aga elevant...

Pehmeservalised

päikesetükid

pudenevad

aegluubis

aegruumis.

Päike südames...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles