Tasuta e-raamatuid loevad peamiselt Eesti naised

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

14. veebruaril 2023 avatud esimene riiklik e-väljaannete laenutus Minu Raamatukogu MIRKO on saanud aastaga 18 076 lugemissõpra. Laenutuskeskkonda kasutavad kõige rohkem inimesed aastates 30–59.

«E-väljaannete laenutus MIRKO sobib esimese aasta tulemuste põhjal kõige enam aktiivsele inimesele. Tervelt 52 protsenti laenutuskeskkonna kasutajatest on vanuses 30–59,» kõneles Eesti Rahvusraamatukogu üleriigilise laenutusteenuse juht Margit Jõgi, kes viitas, et naised on aktiivsemad laenutusteenuse kasutajad.

Laenutuskeskkonnas pakutakse lisaks e-raamatutele audioraamatuid ja e-ajakirju. MIRKO pakub lugemiseks sadu vabakasutuse teoseid, millest suur osa kuulub koolide soovituslikku nimekirja. Emakeele ja kirjanduse õpetajate rõõmuks on MIRKO-s olemas näiteks kõik osad Anton Hansen Tammsaare teosest «Tõde ja õigus».

Aasta enim laenutatud

Kõige populaarsem laenutusteos on seni olnud audioraamat «Mõtle nagu munk», mida on lugemiseks võetud 399 korda. Teisele kohale jõudis 357 laenutusega e-raamat «Kus laulavad langustid» ja kolmandale kohale jõudis 330 laenutusega «Hea une teejuht».

Minu Raamatukogu MIRKO on tasuta raamatute laenutuskeskkond. MIRKO võimaldab lisaks tasuta e- ja audioraamatute laenutamisele tellida lugemisvara traditsiooniliste paberraamatutena. Tellijale lähimast raamatukogust pannakse teosed pakiga teele kas valitud pakiautomaati või kulleriga koju vaid saatmistasu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles