Suurim raamatusõber viis kogumispäevalt koju 1500 teost

Raamatuportaal
Copy
Mõisaküla raamatukogu raamatuvahetuse aktsioon.
Mõisaküla raamatukogu raamatuvahetuse aktsioon. Foto: Kadi Sarapuu/Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu

17. veebruari Eesti rahvusraamatukogu (RaRa) hoiuraamatukogu ja Mõisaküla raamatukogu ühisel teabe- ja kogumispäeval sai uue omaniku ligikaudu 2200 raamatut. Suurim koju viimise kogus inimese kohta oli 1500 raamatut.

«Raamatuvahetuse eesmärgiks on anda kasutatud raamatutele uus elu, aidates tühjendada üleliigsete raamatute riiuleid keskkonnasõbralikul moel. Mõisakülast leidis meid lugemissõber, kelle raamatukogu koosnes ligikaudu 17 200 eestikeelsest erinevast raamatust ning temal õnnestus täiendada oma kogu veel ligikaudu 1 500 raamatu võrra,» meenutas rõõmsat sündmust RaRa hoiuraamatukogu vahetusteenuse juht Kadi Sarapuu.

Mõisaküla raamatukogu raamatuvahetuse aktsioon.
Mõisaküla raamatukogu raamatuvahetuse aktsioon. Foto: Kadi Sarapuu/Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu

Ürituselt koguti kokku ligikaudu 8000 eestikeelset ja paarkümmend venekeelset raamatut, millest enamus oli pärit Mõisaküla raamatukogust ja Mõisaküla kooli raamatukogust, kus oli toimunud ühinemise käigus kogude korrastamine. Annetusi tuli samuti kohalikelt inimestelt, kes meelsasti valisid koduriiulisse ka n-ö uut kirjandust.

Mõisaküla vastuvõtt oli soe ja südamlik ning selliseks kujunes kogu üritus rõõmsameelsete elanike keskel. RaRa hoiuraamatukogu sai toetada vajalike raamatutega kaht kohalikku kooli – Abja keskkooli ja Ämmuste kooli. «Mõisaküla üritus oli suurepärane näide, kuidas saab ühes meeldivas ja inspireerivas ürituses ühendada hariduslikke eesmärke ja kogukonna toetust,» ütles Kadi Sarapuu.

Hoiuraamatukogu tänab kõiki, kes selle päeva õnnestumisele kaasa aitasid. Järgmisel korral toimub raamatuvahetus 9. märtsil Kiviõlis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles