Neli raamatusoovitust, mis aitavad meestel ja naistel omavahel ühendust luua

Raamatuportaal
Copy
Festival Ühenduses.
Festival Ühenduses. Foto: Silver Siilak

Ühenduses High on Life enesearengufestivali peakorraldajad Tiit Trofimov ja Merliis Sulg leiavad, et ühendus on nii inimlik ja nii tavaline, üks meie esmastest vajadustest, kuid siiski on just praegusel ajal meil kõigil sellest puudu.

Trofimov toob välja, et elu on selleks, et elada. «Hoia oma sisemist last, lase tal elust rõõmu tunda ning põnevuse ja uudishimuga uusi asju kogeda. Kui tahad naerda, siis naera, kui tahad nutta, siis nuta, ja kui tahad tantsida, siis tantsi. Kui näed midagi ilusat ja head, siis ütle see välja,» sõnab ta.

Naiseks olemine on olnud Sule elus üks olulisemaid teekondi ja sügavamaid õppimisi. Olles ema, naine ja ettevõtja arvab ta, et on väga oluline lisaks mateeriale ka oma hinge ja sisemaailma eest hoolitseda. Nad jagavad nelja raamatusoovitust, mis aitavad meestel ja naistel omavahel ühendust luua.

Harville Hendrix, «Teekond soovitud armastuseni» 

See esimest korda 1988. aastal ilmunud raamat on aidanud miljonitel paaridel maailmas oma suhet parandada. Raamatus tutvustatav Imago suhteteraapia õpetab, kuidas teadvustada paarisuhtes toimuvat. Suhteravi nõuab kummagi kaaslase head tahet ja tööd iseendaga, tulemusena võite aga nautida armastavat ja toetavat suhet. Imago dialoogid õpetavad mõistma kaaslase käitumise alateadlikke põhjusi.

Raamatu autor, filosoofiadoktor Harville Hendrix on koos oma naise Helen LaKelly Huntiga Imago suhteteraapia rajaja. Tegemist on unikaalse paarisuhteteraapiaga, millest on kindlasti abi ka lapsevanematel. Autoritel on üle 30 aasta kogemusi koolitajate ja terapeutidena ning nende tööd on tõlgitud rohkem kui 50 keelde. Imago suhteteraapiat rakendab maailmas üle 2000 terapeudi.

Anatoli Nekrassov, «Mees ja naine»

Kuidas me ka armastuse kolmnurkadesse ei suhtuks, on need ometi osa meie elust, suhtelisuse ookeanist, kus me elame. Me kardame eksida, purustada oma ja võõrast saatust, tahame kaitsta perekonda võõra «sissetungi» eest. Tahame, kuid sageli see meil ei õnnestu... Kas armastatud inimest võib petta, reetmata iseennast? Mis on reetmine? Kuidas kindlaks teha, kas tegemist on ikka tõelise armastusega? Kõiki neid küsimusi käsitleb tuntud autor, psühholoog Anatoli Nekrassov.

Katrin Saali-Saul, «Naiseks olemise kunst» 

Rahvasuu naljatab, et Jumal, kes oli maailmaloomise protsessis mehe valmis meisterdanud, silmitses teda hetke ja mõtles: «Ma suudan paremini.» Ning tegi naise. Mis on need põhjused, miks naine kaotab kontakti väeliste arhetüüpidega? Milliseid arhetüüpe mehed suhetes naistega otsivad? Milliseid arhetüüpe vajab naine suhete õnnestumiseks? Millised variarhetüübid toovad garanteeritult kinnijäämise negatiivsetesse emotsioonidesse? «Naiseks olemise kunst» viib lugeja naise psüühika inglite ja deemonite – arhetüüpide ja variarhetüüpide – juurde. Lootuses, et varjupoolte teadvustamise ja elutervete arhetüüpide väljendamise kaudu saab naine uurida end uuest vaatevinklist ja parema kunstilise tulemuse nimel ehk muuta oma elu.

David Deida, «Tõelise mehe tee. Vaimne teejuht naiste, töö ja seksuaalse ihaga toimetulekuks» 

Raamatus «Tõelise mehe tee» arutleb David Deida meeste jaoks tähtsaimatel teemadel: karjäär ja perekond, naised, armastus ja vaimsus, ning annab praktilisi juhised, kuidas elada mehena ausalt ja usaldusväärselt ning säilitada vabadus. Palju avaldatud ja seksuaalse vaimsuse eksperdina rahvusvaheliselt tunnustatud autor annab otsest nõu, aitab parandada oskusi, treenida keha ning elada täiuslikult – kohe, kompromissideta. «On aeg suure sea ja selgrootu südametu mehe ideaalist välja kasvada,» kirjutab David Deida.«Mehel peavad olema mõlemad – nii selgroog kui ka süda.» «Tõelise mehe tee» esitab tänasele mehele tähtsaima ja rahuldust pakkuva väljakutse: avastada teadvuse ja armastuse kaudu praeguse hetke lõputus avaruses «südame ja selgroo ühtsus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles