Epp Kärsin soovitab lugemist: «See raamat peaks olema gümnaasiumis kohustuslik kirjandus!» (2)

Raamatuportaal
Copy
Epp Kärsin.
Epp Kärsin. Foto: Eero Vabamägi

Epp Kärsin on kirglik, julge ja avatud meelega naine, kelle südamesooviks on edendada Eestis seksuaaltervise valdkonda.

Epp on lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna. Sealt tuleneb ka tema ettevalmistus seksuaalsuse alustele, anatoomiale ning füsioloogiale. Lisaks on ta õppinud Hiina meditsiini ning läbinud erinevaid tantrateraapia koolitusi ja töötubasid. Möödunud aastal ilmus Epul ka ühes Mihkel Rauaga avameelne ja kohati šokeeriv inimsuhete tabuteemasid käsitlev raamat «Ennast raiskame võõrastes voodites».

Apollo uuris Epult, millised on tema viimase aja lemmikud lugemiselamused, mida ta sooviks jagada ka teistega.

***

Ilona Karula, «365 sõnumit naisele».
Ilona Karula, «365 sõnumit naisele». Foto: Raamat

Olen kasvanud raamatute keskel, sest minu ema oli sügaval nõukogude ajal raamatute levitaja. Loen igal võimalusel ja kodus on arvestatav raamatukogu. Märtsikuu soovitused on kokku pandud lemmikutest, mis on oma olemuselt justkui ajatu klassika.

1. Ilona Karula «365 sõnumit naisele»

Raamat, mis võlus mind hetkega. Ootasin selle ilmumist, sest Ilona oskab maailma käsitleda nii õigesti ja tema mõtted on puhtad ja selged kui allikavesi. See raamat toetab naiseks olemist – läbi taipamiste saab tunnetada palju sarnast oma elust. Võid võtta raamatu kätte suvalisest kohast ja leiad just sulle kõige olulisema ning tähtsama päevasõnumi. See on naiste piibel, mis peaks olema igal kaunil hingel öökapil. Parim kingitus läbi aasta.

2. Harville Hendrix «Teekond soovitud armastuseni»

Me kõik soovime olla armastatud ja ise armastada. Kõige tähtsam on õnnelik ja armastust täis paarisuhe. Tänapäeval on palju lahkuminekuid ja lahutusi. Meile ei ole õpetatud, kuidas luua teadlik paarisuhe. See raamat avab sinu silmad ja südame, sa hakkad mõistma, kui palju sõltub sinust endast, et jõuda soovitud armastuseni. Sa hakkad mõistma, et suhe vajab hoolt ja tähelepanu, et sinu kaaslane peegeldab tagasi sind ennast. Hea suhe vajab oskust rääkida ja selgelt väljendada enda soove ja vajadusi. Mitte eeldades, et kaaslane on hiromant ja loeb sind ridade vahelt. Kui iga eestlane loeks seda raamatut, siis inimeste suhted muutuksid kordades paremaks ja teadlikumaks. See raamat peaks olema gümnaasiumis kohustuslik kirjandus. Sul saab olema täpselt nii hea ning armastust täis suhe, kui hea suhe on sul iseendaga!

Epp Kärsini lugemissoovitused.
Epp Kärsini lugemissoovitused. Foto: Apollo

3. Raisa Cacciatore «Laste seksuaalkasvatus»

Käsiraamat vanematele. Jällegi peaks olema see raamat, mis juba sünnitusmajast kaasa võiks saada, või siis mida sealt kohe osta saaks. Seksuaalsed teemad on endiselt ühiskonnas suureks tabuks. See raamat on lihtsalt ja loogiliselt võtnud kokku seksuaalsuse teemad ja seletab lahti väga eluliste näidetega, millega iga vanem kokku võib puutuda. Ma siiralt soovin, et iga lapsevanem tunneks end enesekindlalt ja oskaks oma last mõista ning toetada. Mida avatumad oleme lastega, seda paremad ja emotsionaalselt turvalisemad on laste suhted vanematega. Seksuaalsus on väga habras ja õrn ning vajab sellest kõnelemisel läbinähtavust.

Tanel Jäppinen, «Kuidas luua lapsega usaldusväärne ja tugev suhe».
Tanel Jäppinen, «Kuidas luua lapsega usaldusväärne ja tugev suhe». Foto: Raamat

4. Tanel Jäppinen «Kuidas luua lapsega usaldusväärne ja tugev suhe»

Olen Tanelit jälginud aastaid, üsna kohe algusest peale ja osalenud ka tema kursustel. Super isa, suurepärane eeskuju igale isale/mehele. Aus, ehe, julge, inspireeriv, analüüsiv, avatud uuele. Ta julgustab ja juhendab läbi oma kogemuste ja taipamiste, kuidas luua parim suhe oma lapsega. Mulle meeldib, kui ebaeestlaslikult on ta näidanud tuhandetele oma jälgijatele, millised on need rõõmud ja valud laste kasvatamisel. Tunnistanud oma vigu ja eksimusi ning osanud panna tahtma kõige keerulisematel olukordadel mõistma, et iga õppetund viib sind edasi paremasse kohta lapsevanemana. See on parim käsiraamat, et olla suurepärane vanem ning kasvatada last ilma traumasid tekitamata!

5. Gary Chapman «Armastuse 5 keelt»

6. Anatoli Nekrassov «Elavad mõtted»

7. Jay Shetty «Mõtle nagu munk»

8. Alar Tamming «Jalutuskäik raha alkeemiasse»

9. Bessel van der Kolk «Keha peab arvet»

10. Paul Stamets jt «Fantastilised seened»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles