Algab noorte novellikonkurss Värske Novell

Raamatuportaal
Copy
Värske Rõhu peatoimetaja Hanna Linda Korb möödunud aastal auhinna üleandmisel.
Värske Rõhu peatoimetaja Hanna Linda Korb möödunud aastal auhinna üleandmisel. Foto: Kärt Petser

Värske Rõhk ja Eesti Novell kuulutavad juba teist korda välja novellikonkursi Värske Novell, mille eesmärk on julgustada nooremat põlvkonda proosat kirjutama ja avaldama. Võistlusele on oodatud 15-19-aastaste noorte lühijutud. Konkurss kestab 15. maini 2024 ja kõigile võistlustöödele antakse tagasisidet.

Novelle hindab neljaliikmeline žürii koosseisus Made Luiga (Mudlum), Armin Kõomägi, Emma Lotta Lõhmus ja Paul Raud.

Värske Rõhu proosatoimetaja, kirjanik ja tõlkija Paul Raud leiab, et just noorena lugemise ja kirjutamisega alustamine tagab kindla kirjandusliku põhja kogu eluks. «Kirjandus saab õitseda üksnes siis, kui ta on avatud värsketele lähenemistele ja uutele häältele,» tõdeb ta. «Värske Novelliga tahamegi lasta kõlada õige noorte kirjutajate häälel, mis alles otsib oma tooni. Novell on žanr, mis lubab julgelt katsetada, aga samas ka oma kirjanduslikud oskused proovile panna ja neid lõpmatult lihvida.»

Konkursi auhinnafond on 1500 eurot, mis jaotub võitjate vahel. Lisaks rahalisele preemiale avaldatakse parimad tekstid Värskes Rõhus ja kogumikus «Eesti novell 2025».

Novelli pikkus on 4000 kuni 15 000 tähemärki (tühikutega). Osaleda võib ühe tekstiga. Võistlustöö on oodatud hiljemalt 15. maiks 2024 aadressile novell@va.ee. Võistlustöö juurde tuleb lisada ka nimi ja vanus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles