Catherine Beltoni raamat «Putini inimesed» on vene keeles tasuta alla laetav

Postimees
Copy
Catherine Beltoni raamatu «Putini inimesed. Kuidas KGB võttis tagasi Venemaa ja tungis siis edasi Läände» kaas
Catherine Beltoni raamatu «Putini inimesed. Kuidas KGB võttis tagasi Venemaa ja tungis siis edasi Läände» kaas Foto: Catherine Belton

Veidi enam kui aasta tagasi ilmus KAVA Kirjastuselt vene keelde tõlgitud Catherine Beltoni raamat «Putini inimesed. Kuidas KGB võttis tagasi Venemaa ja tungis siis edasi Läände» («ЛЮДИ ПУТИНА. О том, как КГБ вернулся в Россию, а затем двинулся на Запад»). Nüüdseks on selle raamatu vene keelne digiversioon tasuta allalaetav Apollo raamatupoest. Raamatu saad alla laadida siit

Raamatu autoril Catherine Beltonil tekkis idee teha see raamat vene keeles tasuta kättesaadavaks lugejatele üle maailma, sest tema poole pöördusid sellise palvega Aleksei Navalnõi lähedased võitluskaaslased. Koostöös KAVA Kirjastusega viis autor selle idee teoks.

Raamatu autor Catherine Belton ütleb: «Aleksei Navalnõi surm oli kohutav tragöödia. Tema julgus ja sihikindlus olid väga paljudele inimestele inspiratsiooniks. Jääb vaid loota, et tema poolt alustatud võitlus demokraatliku Venemaa ülesehitamise nimel jätkub ja ühel päeval kannab ka vilja.»

KAVA Kirjastuse omanikud Kalle Muuli ja Valdo Randpere nendivad: «Aleksei Navalnõi surm jääb nende südametunnistusele, kes langetavad täna Venemaal inimeste elu puudutavaid otsuseid. Raamat «Putini inimesed» räägib neist, kes valitsevad Venemaad.»

Catherine Belton on raamatu eest ohtrasti kiitust ja äramärkimisi saanud. Nii on selle 2020. aastal aasta raamatuks tituleerinud The Times ja The Sunday Times, The Daily Telegraph, The Economist, Financial Times ja New Statesman.

The Daily Telegraph võttis selle raamatu kokku nii: «Äärmiselt tõsine ja täiesti õigeaegne hoiatus. Ükski raamat pole varem Venemaa presidendi juhtimisviisi nii põhjalikult ja veenvalt dokumenteerinud. Kui soovite mõista, kuidas Venemaa on viimase 20 aasta jooksul muutunud selliseks, nagu teda siin raamatus kirjeldatakse, siis on see just see raamat, mida olete oodanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles