Ilmub Anna Kõuhkna kunstnikuraamat «Kallis vari, kallis valgus» (1)

Raamatuportaal
Copy
Anna Kõuhkna.
Anna Kõuhkna. Foto: Erakogu

14. märtsil ilmub Anna Kõuhkna kunstnikuraamat «Kallis vari, kallis valgus».

Eesti Maalikunstnike Liidu liige, kunstnik Anna Kõuhkna tähistas tänavu 11. märtsil oma 30. sünnipäeva ja esimest kümmet aastat kunstisfääris. Selle ajaga on Annast saanud üks silmapaistvamaid ja omanäolisemaid noori kunstnikke. Õpingute kõrval Tartu Kõrgemas Kunstikoolis, Eesti Kunstiakadeemias, Tallinna Ülikoolis, Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis on Kõuhkna kunstnikuna välgukiirusel arenenud ja leidnud oma tööde austajaid nii Eestist kui välismaalt. 18 isiku- ja üle 15 grupinäituse annavad kinnitust kunstniku lennukusest.

«Kallis vari, kallis valgus» on ühest küljest album, mis võtab kokku Kõuhkna tööde paremiku, teisest küljest on see kunstnikuraamat, mis avab autori ilmavaadet, arengukaart ning võtab kokku ühe ajastu kunsti- ja kunstniku elus.

Anna Kõuhkna kunstnikuraamat «Kallis vari, kallis valgus».
Anna Kõuhkna kunstnikuraamat «Kallis vari, kallis valgus». Foto: Raamat

Neid elusid käsitleb raamatus pikem intervjuu (küsis Lisete Velt), mis püüab seostada nii teose kui autori sisemise ja avaliku sfääri. Huvitava rakursi alt kirjutas raamatusse mõtiskluse Kõuhkna kunstikuraatorist õde Liisi Kõuhkna, kes andis tervikule biograafilise mõõtme. Teose on kujundanud kunstnik ja Kõuhkna hea kolleeg Merike Tamm. Ning raamatu lõpuosast saab lugeda Kõuhkna tööde tõlgendusi meeshäälelt, Joonas Hellermalt. Et Kõuhkna on tuntud ka välismaal, saab kõiki tekste lugeda raamatus nii eesti kui inglise keeles.

Kaarnakivi seltsi kirjastuselt on varem ilmunud näiteks Jaak Johansoni loomeraamat «Ööö-, päeva- ja lauluraamat», Lauri Sommeri «Ilmaveere jutud», Vootele Ruusmaa luulekogud «Purgatoorium» ja «Kohavahetus», Tõnis Tootseni ulmeromaan «Ahvide pasteet» jpm.

Neljapäeval, 14. märtsil kell 18 toimub raamatu esitlus Tallinnas ankruSAALis, raamatupoes REaD.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles