Eesti Kirjanike Liit kuulutab välja järjekordse romaanivõistluse

Raamatuportaal
Copy
Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse parimate auhindamine 2023. aastal.
Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse parimate auhindamine 2023. aastal. Foto: Kris Moor

Eesti Kirjanike Liit kuulutab emakeelepäeva tähistamiseks välja järjekordse romaanivõistluse.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus kutsuti taas ellu 2014. aastal Eesti erakapitali toel ja võistlused toimuvad üle aasta. Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest.

«Kui kirjandus on kultuuriruumi kandev tala, nagu kuulutab poliitik, siis romaanivõistlus on omakorda kirjanduse kandev tala,» ütles kirjanike liidu esimees Tiit Aleksejev. «Aeg on haamer ja kiiver välja võtta.»

Võistlusele esitatavad käsikirjad peavad olema kirjutatud eesti keeles, varem avaldamata; mahus vähemalt 200 000 tähemärki; anonüümsed ehk varustatud märksõnaga ja kinnises ümbrikus autori andmetega, vormistatud väljatrükina kahes eksemplaris, kahese reavahega, samuti peab tähemärgi suurus olema vähemalt 12 ning tekst peab olema nummerdatud lehekülgedel.

Käsikirjad tuleb saata hiljemalt 2025. aasta 1. märtsi postitempliga Eesti Kirjanike Liitu. Tulemused tehakse teatavaks 2025. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles