Emakeelepäeval anti Jõhvis üle Virumaa kirjandusauhind

Raamatuportaal
Copy
Virumaa kirjandusauhinna laureaadil Rein Raual surub kätt žürii esimees Etti Kagarov.
Virumaa kirjandusauhinna laureaadil Rein Raual surub kätt žürii esimees Etti Kagarov. Foto: TIIA LINNARD

Emakeelepäeval anti Jõhvis üle Virumaa kirjandusauhind, mille pälvis Rein Raud romaan eest «Katkurong».

Rein Raud ütles, et ta on Virumaa kirjandusauhinna žüriile selle tunnustuse eest tänulik ning rõõmus, et lugejad on «Katkurongi» väga hästi vastu võtnud. «Selle eest suur aitäh!»

Rein Raud, «Katkurong».
Rein Raud, «Katkurong». Foto: Raamat

Virumaa ei ole Rein Rauale võõras kant. «Mu ema suguvõsa on Virumaalt pärit ning ma olen päris palju oma raamatutes Virumaad puudutanud. Ka «Katkurongis» on mõned sündmused seotud Virumaaga,» tõdes ta.

Auhinna üleandmine toimus Jõhvi kontserdimaja kohvikus, kuhu tuli tuua lisatoole. «Seda oli tore näha, et eesti keel ja kultuur siin õitsevad ja kirjandussündmuste vastu on nii suur huvi,» nentis Rein Raud.

Virumaa kirjandusauhinna žürii esimehe Etti Kagarovi sõnul on 1988. aastast väljaantav Virumaa kirjandusauhind sündinud võimu ja vaimu koostöös. «See on ainuke auhind Eestis, mis on kahe maakonna ülene – Ida-Virumaa omavalitsuste liidu ja Lääne-Virumaa omavalitsuste liidu koostöös välja antav auhind,» märkis ta. «Vaimukandajateks selle juures on aga raamatukogud, kes aitavad nominente välja selgitada.»

Žürii esimees rõõmustas, et auhinna üleandmisele oli tulnud nii palju inimesi. «Emakeelepäev oli täna Jõhvis mitmekordselt tore päev ning tasub mõelda, kas mitte hakatagi Virumaa kirjandusauhinda üle andma just emakeelepäeval – päeval, mille algatajaks oli Virumaa mees Meinhard Laks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles