3 raamatut, mida kevadisel õhtupoolikul lugeda

Raamatuportaal
Copy
Foto: IMAGO/Alexei Danichev/Scanpix

Raamatud kuuluvad kevade juurde. Mis võikski olla ühel kevadisel õhtupoolikul, mil pole enam liiga külm, aga mitte ka üleliia palav, mõnusam, kui mässida ennast pleedi sisse, haarata kõrvale aurav teetass ning võtta ette lugemiseks üks raamat? Loodusterapeut ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik soovitab kolme raamatut, mis sobivad lugemiseks kevadisel õhtupoolikul.

Matt Richtel, «Nutikas immuunsüsteem».
Matt Richtel, «Nutikas immuunsüsteem». Foto: Raamat

«Nutikas immuunsüsteem» Matt Richtel

Mai-Liis toob välja, et raamat süveneb immuunsüsteemi keerulisse toimimisse, kujutades seda keeruka rakkude, valkude ja teede võrgustikuna. Autor uurib, kuidas immuunsüsteem mängib olulist rolli erinevates haigustes nagu autoimmuunhaigused, allergiad ja vähk. Raamatus esitatakse seost mõistuse ja immuunsüsteemi vahel ning kuidas stress, emotsioonid ja elustiili valikud võivad selle funktsiooni mõjutada.

«Lisaks arutleb raamat isikupärase meditsiini ja immunoteraapia üle kui lootustandvate suundade üle immuunsüsteemi häirete ja vähktõve ravimisel. Lugejad saavad ülevaate innovaatiliste ravimeetodite potentsiaalist, mis kasutavad immuunsüsteemi võimu haiguste vastu võitlemiseks,» selgitab Mai-Liis ja lisab, et kokkuvõttes pakub raamat põnevat uurimist immuunsüsteemi keerukusest ja selle mõjust inimtervisele, ühendades teaduse, meditsiini ja isiklikud lood haaravaks teekonnaks läbi immunoloogia.

Valdur Mikita «Lindvistika ehk metsa see lingvistika»
Valdur Mikita «Lindvistika ehk metsa see lingvistika» Foto: Raamat

«Lindvistika ehk metsa see lingvistika» Valdur Mikita

Autor oskab Mai-Liisi sõnul luua häid seoseid inimese ja looduse vahel. Selles raamatus viib ta lugeja rännakule läbi metsa ja looduse, tuues esile hulga mõttekäike, mis püüavad selgitada neid nähtusi, mis kõnetavad eestlast. Need teooriad pakuvad mitte ainult teadmisi, vaid ka teraapilist tuge ja lohutust, sest nad kinnistavad sidet meie juurtega ja aitavad mõista meie kohta maailmas.

««Lingvistika» avab uksi mõistmaks seda unikaalset seost, mis eestlasel on looduse, uskumuste ja kodutunde vahel. See on teekond sügavamale Eesti kultuuri, avastades selle keerukust ja ilu läbi keele ja maailmanägemise,» räägib loodusterapeut.

«48 võimuseadust» Robert Greene

Mai-Liis selgitab, et kõnealuses raamatus rõhutatakse emotsionaalse intelligentsuse olulisust, tuues esile võimekust enda ja teistega suhtlemiseks. «Meie emotsionaalsete reaktsioonide mõistmine ja kontroll aitavad meil navigeerida sotsiaalsetes olukordades ning saavutada seatud eesmärke. Lisaks arutleb autor empaatia rolli üle inimsuhetes, rõhutades teiste mõistmist ja seeläbi tugevamate sidemete loomist ning teiste mõjutamise tõhusust,» lausub ta ja lisab, et raamatus käsitletakse ka mitteverbaalse suhtlemise tähtsust nagu kehakeel ja näoilmed, ning nende mõju teiste tegelike kavatsuste mõistmisele. «Raamat keskendub inimloomuse mõistmisele ja teadmiste kasutamisele nii isiklikus kui ka professionaalses elus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles