Ilmub Heidi Iivari luulekogu «Meie suguvõsa mehed»

Raamatuportaal
Copy
Heidi Iivari
Heidi Iivari Foto: Sille Annuk

Peagi ilmuv «Meidän suvun miehet / Meie suguvõsa mehed» on Heidi Iivari teine kakskeelne luulekogu.

Kogumiku nimiluuletus on puudutatud erinevatest põlvkondadest kuulajaid ja lugejaid mitmel pool maailmas. 2020. aastal valiti esindama Tartut UNESCO kirjanduslinnade lavaluulevõistlusel «Slam-O-Vision». Uue luulekogu teemaks on pere selle sõna laiendatud tähenduses, lapsepõlvemälestused ja sugulus-, paari- ja sõprussuhted. Luuletused räägivad lähedusest, hoolivusest ja hingesugulusest, aga ka vaimsest ja füüsilisest vägivallast lähisuhetes.

Tartusoomlasest luuletaja Heidi Iivari kirjutab ja esineb soome ja eesti keeles. Tema esikkogu «Tarton sarjarakastaja / Tartu sariarmastaja» sai sooja vastuvõtu nii kriitikutelt kui ka lugejatelt ja sellest on ilmunud juba teine trükk.

Luulekogu «Meidän suvun miehet / Meie suguvõsa mehed» esitlused Eestis toimuvad teisipäeval 9. aprillil kell 18.00 Kirjanduse Majas Tartus, kus autorit usutleb Siim Lill, ja kolmapäeval 24. aprillil kell 18.00 Musta laega saalis Tallinnas, kus autoriga vestleb Kai Aareleid. Raamatu esitlus Soomes on reedel 14. juunil kell 19.00 Tekstin talo keskuses Helsingis. Üritustel kõlab Heidi Iivari luule koos kitarrist Karl Kruuse muusikaga.

Üritusi korraldavad Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond, Eesti Kirjanike Liit ja kirjastus Enostone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles