Maris Pruuli esitleb uut päevikuvormis kirjutatud reisiraamatut

Raamatuportaal
Copy
Maris Pruuli.
Maris Pruuli. Foto: Tairo Lutter

Go Reisiraamatu kirjastuselt ilmub uus, Maris Pruuli kirjutatud päevikuvormis raamat «Läbi Loodeväila. Kokkupõrkekursil Veenusega», mis pajatab eestlaste neljakuisest mereretkest Kanada Arktikasse ja Alaskale 2023. aasta suvel. Admiral Bellingshausenist sai esimene purjelaev, kes on sinimustvalge lipu all Loodeväila läbinud.

Raamatu esitlus toimub 10. aprillil kell 17 Solarise Apollos. Raamatu sünnist, sealt valitud paladest ja rändamise mõttest laiemalt vestleb autor Maris Pruuliga Loodeväila ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli.

Maris Pruuli, «Läbi Loodeväila. Kokkupõrkekursil Veenusega».
Maris Pruuli, «Läbi Loodeväila. Kokkupõrkekursil Veenusega». Foto: Raamat

Tiidu sõnul on pootsman Maris olnud purjelaeva Admiral Bellingshausen kõigi polaarreiside hea hoidja, kes on kire ja armastusega tegelenud laevaelu tuhande olmeprobleemiga. «Peale selle on ta olnud meie reiside kroonik, kes mitte lihtsalt ei pane kirja, mis toimub, vaid mõtestab seda, miks me üldse rändame. Ja me rändame sellesama kire ja armastuse pärast, mida merel olles tunneme. Maris on selle tunde 320 leheküljel sõnadesse pannud,» sõnab ekspeditsiooni eestvedaja.

Loodeväila läbis esimesena Roald Amundsen 1903-1906, pärast seda on sama korranud pisut alla 400 laeva, neist umbes pooled purjelaevad. Admiral Bellingshausen on nr 352 nimekirjas, mida peab Scotti instituut Cambridge’i ülikooli juures.

Maris Pruuli sulest on varem, 2021. aastal ilmunud teos «Arktika – kodu Suure Vankri all», mis annab autori isikliku sissevaate purjelaev Admiral Bellingshauseni ekspeditsioonile Arktikasse. Ekspeditsioonilt Antarktikasse aga 2020. aastal kahasse Tiit Pruuliga raamat «Jäine igatsus. Armastus Antarktika moodi», mis hääletati Apollo lugejate poolt 2020. aasta parimaks populaarteaduslikuks teoseks eesti autoritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles