Selgub romaan, mida Eesti noored peavad kõige paremaks

Raamatuportaal
Copy
Foto: Imago images/Thomas Eisenhuth/Scanpix

12. aprillil toimub Tallinna Keskraamatukogus noortekirjanduse päev, kus tutvustatakse noortekirjandust ja -kirjanikke. Päeva lõpetab noorteromaani «Ketsid» esitlus.

Noortekirjanduse päeval kuulutatakse välja Margus Karu nimelise auhinna võitja, millega tunnustatakse 2023. aastal ilmunud ning Tallinna Keskraamatukogus kõige enam laenatud Eesti noorteraamatu autorit. Lisaks avaldatakse üle-eestilise hääletuse «Noor loeb» tulemused ja antakse välja samanimelised kirjandusauhinnad. Tunnustuse pälvivad noortele enim meeldinud 2023. aasta noorteromaanid. Kuulutatakse välja ka traditsiooniline «Noor loeb» lugemisväljakutse, mis kestab 1. detsembrini ning milles osalejatel on võimalik võita erinevaid auhindu.

Cornelia Travnicek, «Ketsid».
Cornelia Travnicek, «Ketsid». Foto: Raamat

Tallinna Keskraamatukogu peamajas jätkub päev paneeldiskussiooniga, kus arutletakse noorte lugemisharjumuste ja lugemuse üle, arutelus osalevad Ene Sepp ja Sass Henno ning raamatusõpradest noored. Peale paneeldiskussiooni tutvustab Robert Kurvitz, kuidas sai raamatust «Püha ja õudne lõhn» videomäng «Disco Elysium». Päeval esineb Kännukuke raamatukogus Maniakkide Tänav, Pirita raamatukogus Katariina Libe. Pääsküla raamatukogus tutvustab kirjandust Ketlin Priilinn ning võõrkeelse kirjanduse osakonnas Eia Uus. Koostöös erinevate Tallinna noortekeskustega toimuvad põnevad töötoad noortele.

Noortekirjanduse päeva lõpetab noorteromaani «Ketsid» esitlus ja ajakirja Värske Rõhk tutvustus. Esinevad romaani tõlkija Madli Oras, Värske Rõhu pea- ja kriitikatoimetaja Hanna Linda Korp ning Värske Rõhu tegevtoimetaja Saara Liis Jõerand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles