Selgusid kirjandusfestival Head Read tänavused väliskülalised

Raamatuportaal
Copy
Kirjanik Lucy Worsley.
Kirjanik Lucy Worsley. Foto: Nils Jorgensen/Capital Pictures/Scanpix

29. maist 2. juunini toimuv Tallinna rahvusvaheline kirjandusfestival HeadRead võõrustab tänavu ligi 30 väliskülalist, kelle hulgas on nii kirjanikke, illustraatoreid kui ka teiste kirjandusfestivalide kuraatoreid.

Tallinna külastab teiste hulgas ajaloolane ja Ühendkuningriigi kuningapaleede kogudehoidja Lucy Worsley, kes on Eesti publikule ennekõike tuttav ERRi telekanalitelt oma sarjade kaudu. Samuti tuleb festivalile Rootsi üks enim tõlgitud kirjanikke Thomas Erikson, saami kirjanik Tina Harnesk, Norra kirjanik, filmikriitik ja stsenarist Erlend Loe ning muu hulgas kriminaalpsühholoogina töötanud ja glamrock-bändides kitarristina karjääri teinud krimikirjanik Chris Carter. Tallinna tulevad ka üks tänapäeva prantsuse noortedramaturgia silmapaistvamaid esindajaid Nathalie Papin, Saksamaa külaelu kriitiliselt lahanud Dörte Hansen, Ungari tänapäeva luule üks olulisemaid esindajaid Krisztina Tóth ja Kirbu-Krantsi lugude autor Marc Boutavant.

Lisaks mainitutele avaneb festivalil võimalus näha ja kuulda järgmisi väliskirjanikke ja illustraatoreid: Pirkko Saisio, Elina Backman, Sigrún Pálsdóttir, Anneli Jordahl, Tove Alsterdal, Valerio Magrelli, Jason Goodwin, Stefan Boonen, Wout Schildermans, Sergei Solovjov, Katri Kirkkopelto, Valts Ernštreits, Philip Meersman, Boris Hersonski, Ljudmila Hersonskaja ja Robin Robertson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles