Maris Pruuli esitles trükivärsket raamatut eestlaste merereisist läbi Loodeväila

Raamatuportaal
Copy

Maailmarändur ja purjelaeva Admiral Bellingshausen pootsman Maris Pruuli tutvustas kolmapäeval Solarise Apollos oma värskelt ilmunud raamatut «Läbi Loodeväila. Kokkupõrkekursil Veenusega», mille andis välja Go Reisiraamatu kirjastus.

Päevikuvormis teos jutustab eestlaste neljakuusest mereretkest Kanada Arktikasse ja Alaskale 2023. aasta suvel, mil Admiral Bellingshausenist sai esimene sinimustvalge lipu all Loodeväila läbinud purjelaev.

«Ühes laevas sõites on igaühel meist oma meri. See raamat on kindlasti meeskonnaraamat, aga läbi minu silmade,» sõnas Maris esitlusel.

Autoriga vestles merel kogetud rõõmudest, hirmudest, kurbusest ja igavusest Loodeväila ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli. Esitlusel tänati kõiki, kes aitasid kaasa merereisi õnnestumisele ning raamatu ilmumisele.

Esimesena läbis Loodeväila Roald Amundsen 1903-1906, pärast seda on sama korranud pisut alla 400 laeva, neist umbes pooled purjelaevad. Admiral Bellingshausen on nr 352 nimekirjas, mida peab Scotti instituut Cambridge’i ülikooli juures.

Maris Pruuli sulest on varem, 2021. aastal ilmunud teos «Arktika – kodu Suure Vankri all», mis annab autori isikliku sissevaate purjelaev Admiral Bellingshauseni ekspeditsioonile Arktikasse. Ekspeditsioonilt Antarktikasse aga 2020. aastal kahasse Tiit Pruuliga raamat «Jäine igatsus. Armastus Antarktika moodi», mis hääletati Apollo lugejate poolt 2020. aasta parimaks populaarteaduslikuks teoseks eesti autoritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles