Kirjandusfestivalile HeadRead tuleb Iida Turpeinen, Erlend Loe jätab aga seekord tulemata

Raamatuportaal
Copy
IIda Turpeinen.
IIda Turpeinen. Foto: Susanna Kekkonen

Kirjandusfestival HeadRead peab kahjutundega teatama, et kiirete töökohustuste tõttu jääb sel aastal festivali väliskülaliste ringist välja Norra kirjanik, filmikriitik ja stsenarist Erlend Loe. Ta loodab meie publikuga kohtuda tulevastel festivalidel.

Seevastu on kirjandusfestivalil rõõm teada anda, et Tallinna tuleb oma lugejatega kohtuma Soome kirjanik ja kirjandusteadlane Iida Turpeinen.

Iida Turpeinen (snd 1987) on soome kirjanik, kelle 2023. aastal ilmunud debüütromaanist «Surelikud» sai Soomes aasta kirjandussündmus ja ta võitis sellega ka Helsingin Sanomate kirjandusauhinna. Mai alguses annab kirjastus Tänapäev romaani välja ka eesti keeles. Turpeinen on uurinud inimese ja looduse suhet ning valmistanud sel teemal ette ka väitekirja. «Surelikud» viib lugeja läbi kolme sajandi ja näitab meriveise (dugongi) väljasuremise näitel, kuidas on inimese tegevus loodust mõjutanud.

maist 2. juunini toimuv Tallinna rahvusvaheline kirjandusfestival HeadRead võõrustab tänavu ligi 30 väliskülalist, kelle hulgas on nii kirjanikke, illustraatoreid kui ka teiste kirjandusfestivalide kuraatoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles