Ilmus uus lasteraamat mullamuttide vabariigist

Raamatuportaal
Copy
Kadi Georg.
Kadi Georg. Foto: Erakogu

Ilmunud on uus lasteraamat «Musta Mulla Vabariik», mille autoriks on Kadi Georg ning illustraatoriks Julia Volkova. Autor ütleb, et on usinalt tegutsemas ka sarja järgmiste raamatute kallal, mida on kindlasti ilmumas veel paar või kolm.

Kadi Georg, «Musta Mulla Vabariik».
Kadi Georg, «Musta Mulla Vabariik». Foto: Raamat

««Musta Mulla Vabariigi» idee tuli minu enda koduhoovist,» selgitab Kadi Georg. «Kui me kuus aastat tagasi oma majja kolisime, oli minu jaoks veidi raske harjuda üle põranda siblivate majaämblike, kompostihunnikus toimetavate hiirte ja kõikjal kerkivate mullamuti mullahunnikutega, kuid minu tollal pooleteise aastasele pojale tekitas see maailm väga suurt põnevust. Üsna kiirelt olid meil nimed pandud nii majaämblikele kui hoovi muttidele. Ja niimoodi vaikselt see lugu mul peas kerima hakkaski.»

Raamatus toimetavad Rottmanni kaubamaja pidav rotimamma Rosalje, kinnisvaraärikast mutt Magnus, transpordiärikast vihmauss Vahur, presidendist ämblik Allar ja palju teisi tegelasi. «Mitmetel tegelastel on olemas prototüüp päriselust, kes mind inspireeris tegelast looma,» ütleb autor. «Üheks selliseks on näiteks rotimamma Rosalje, kes näeb küll range välja ja on tihtipeale ka vürtsikate väljaütlemistega, aga tegelikult on ta üks hästi hooliv rotimamma. Siil Antonio, vabariigi ajalehe peatoimetaja, on jällegi natuke nagu austusavaldus minu vanaisale, kes on alati kõige viimaseid uudiseid teadnud enne kui ajalehedki ning, kes on rääkinud, kuidas tal lapsena oli koduloomaks siil, kelle nimi oli Antonio.»

Seiklustele, ühistele ettevõtmistele ja põnevusele lisaks leiab raamatust ka teemasid, mis on seotud unistuste poole püüdlemise, üksteise hoidmise, sõpruse, aktsepteerimise ja hoolivusega. «Seda ei pea kartma, et terve raamat selline roosamanna-nunnu oleks,» lubab Kadi Georg. «Mullamaa rahval tuleb ette röövimisi ja kohtuistungeid ning päris tõsiseid ühiskondlikke arutelusid nagu ka meil «päris maailmas».»

Raamat sobib hästi nii ettelugemiseks kui ka värskele iselugejale nautimiseks. Sõnamängu ja peidetud viidete kaudu võiks raamat pakkuda naeruhetki ka täiskasvanule. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles