Sofi Oksanen esitleb uut raamatut sellest, miks Moskva huvi on just naisi vaigistada

Raamatuportaal
Copy
Sofi Oksanen.
Sofi Oksanen. Foto: Toni Härkönen

Eesti keeles ilmus Sofi Oksaneni uusim raamat «Samasse jõkke. Putini sõda naiste vastu», milles autor käsitleb agressioonisõda Ukrainas Venemaa imperialismi ja mineviku valguses ning lahkab põhjuseid, miks Moskva huvi on vaigistada just naised, nii oma riigis kui mujal.

Veendumusi on raske murda, isegi kui tõsiasjad on kandikul kätte toodud. Sofi Oksanen avab sõdadevaba Euroopa illusioonis suikuva lugeja silmad. Autori sirgjooneline käsitlus ei kõneta läbi lillede, vaid läbi faktide, laskmata pilku ära pöörata.

Sofi Oksanen, «Samasse jõkke. Putini sõda naiste vastu».
Sofi Oksanen, «Samasse jõkke. Putini sõda naiste vastu». Foto: Raamat

Sofi Oksanen sündis 1977. aastal Jyväskyläs, eestlannast ema ja soomlasest isa peres. Oksanen on õppinud Helsingi Ülikoolis kirjandusteadust ning Helsingi teatrikõrgkoolis dramaturgiat, ta on tegutsenud mitme lehe kolumnistina ning avaldanud ajakirjanduses arvamust ühiskondlikel ja poliitilistel teemadel. Oksanen on üks Skandinaavia kaasaaegse kirjanduse enim tõlgitud autoreid ja tuntumaid ühiskondlike arvamusavaldajaid. Ta on pälvinud mitmeid auhindu, teiste hulgas Finlandia auhinna ja Põhjamaade Nõukogu kirjanduspreemia. 2023. aastal pälvis Oksanen Eesti Välisministeeriumi II klassi teenetemärgi.

The Times’i poolt «kirjanduslik fenomeniks» tituleeritud autor on oma rahvusvahelise menuteose «Puhastus» järel korduvalt tõestanud, et suudab meisterlikult käsitleda nii ajaloolisi kui ka tänapäevaseid teemasid, mis lugejat liigutavad.

Oksanen esitleb eestikeelset raamatut esmaspäeval, 22. aprillil kell 17.30 Viru keskuse Rahva Raamatus. Autoriga vestleb Keiu Virro.

Teisipäeval, 23. aprillil kell 16.15 toimub Tartu Ülikooli von Bocki maja (Ülikooli 16) ruumis 212 vestlusõhtu Sofi Oksaneni ja kultuuriteooria kaasprofessori Leena Käosaarega.

Raamatu tõlkis Ave Leek, toimetas Krista Leppikson ja kujundas Britt Urbla Keller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles