NÄDALA RAAMAT Revolutsioon – see viib tulevikku!

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Hadrian/Shutterstock

Kuku raadio selle nädala raamatuks on Martin Malia «Revolutsioonid kui ajaloo lokomotiivid» Postimehe kirjastuselt. Saadet juhib Marek Strandberg.

Selle nädala raamat vaatleb Lääne revolutsioonide lainet ja selle kommunistlikku kulminatsiooni 20. sajandil. Võrdleva ajaloo laiahaardeline ja sügav käsitlus pakub sotsialismi kujunemise uut tõlgendust, tuues välja Vene revolutsiooni, Nõukogude režiimi esiletõusu ja Nõukogude Liidu lõpliku kokkuvarisemise tähenduse.

Martin Malia uurib 15. ja 16. sajandi Euroopa ususõdasid, Inglismaa, Ameerika ja Prantsusmaa revolutsioone ning plahvatuslikke sündmusi 20. sajandi Venemaal. Ta järeldab, et 20. sajandi revolutsioonide juured on sügaval Euroopa ajaloos, revolutsiooniline mõtlemine ja tegevus radikaliseerusid ühest suurest revolutsioonist teise. Malia pakub omanäolise vaate revolutsiooni fenomenile ja annab huvitava hinnangu selle jõule kui ajalugu edasiviivale väele.

Tutvu raamatuga Apollo veebilehel!

Foto: Apollo

Saade «Nädala raamat» tutvustab igal nädalal ühte huvitavat populaarteaduslikku raamatut või teatmeteost. «Nädala raamat» on eetris igal tööpäeval esmaspäevast reedeni kell 10.30 ja kordusena sama päeva õhtul kell 20.30.

Kuula Kuku selle nädala raamatut tutvustavat saadet siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles