Kui autor ise ütleb enda kohta blondiin...

Epp Petrone
, kirjanik, kirjastaja
Copy
Mae Lenderile on "Minu lõunamaa" teine raamat populaarses "Minu..." sarjas.
Mae Lenderile on "Minu lõunamaa" teine raamat populaarses "Minu..." sarjas. Foto: Erakogu

Mae Lenderi «Minu lõunamaa. Klantspildi taga» on kerge muhe lugemine, mõni koht ajas itsitama (näiteks kättemaksuhimuline geko).

Mae Lender, «Minu lõunamaa. Klantspildi taga».
Mae Lender, «Minu lõunamaa. Klantspildi taga». Foto: Raamat

Kohati on tunne, et autor balansseerib õrnal huumorsolvangute joonel, kust võib alla kukkuda, just inimesi sildistades: keegi on barbi ja keegi mammi ja keegi hiireke... Nojah, aga ta ise ütleb enda kohta blondiin, nii et heake küll! Ja midagi pole parata, just sellise joone jälitamine (kas saab hakkama või solvab liialt) tõmbab lugeja kaasa.

Veidi reljeefsemalt ootasin aga tegelikult vastust alapealkirjale «Klantspildi taga» ja seda stiili, mismoodi on loodud eelnev klantspilt ja mis on karm tegelikkus, mõnel maal tuli see tõesti stiilselt välja, Kuubas näiteks. Aga vahepeal läks ka lihtsalt reisilooks, kus see pealkirjas ja sissejuhatuses lubatud duaalsus ära kadus.

Igatahes on Mae Lender reisi/olukirjanikuna mõnusalt turvaline ja muhe, mida iganes ta ka ei puudutaks. Minu isiklik kiiks ilmselt, et sooviksin Maelt kord raamatut, kus ta läheks oma hinges kusagile hoopis teise kohta, kus poleks enam nii turvaline ja muhe.

Mae on «Minu...» sarja ajalooline autor, keegi, kes on kirjutanud kolm erineva pealkirjaga raamatut. «Minu Taani» ja «Minu Hiiumaa» ju ka.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles