KATKEND RAAMATUST «Isa-ema, mina olen nüüd kommunistlik noor. Kästi astuda ja mina kohe astusingi!»

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv. 1948. oktoobris tehtud fotol on Paide valla kolhoosi Kalev kommunistlik noor.
Pilt on illustreeriv. 1948. oktoobris tehtud fotol on Paide valla kolhoosi Kalev kommunistlik noor. Foto: Eesti Rahvusarhiiv/EFA.204.0.1694

Juune Holvanduse värskelt ilmunud raamat «Klanni võrgus» on romaan oma juurte ja koha otsimisest elus.

«Klanni võrgus» on lugu neiust, kes Eesti iseseisvumisajal ei suuda end leida. Tema venekeelse perekonna elu on alati olnud seotud Nõukogude Liiduga ja kui see riik olemast lakkab, laguneb ka Eileeni eest seni jõulisi otsuseid langetanud pere. Äkitselt on ta liiga vaba. Eileen elab kogu südamest kaasa Eesti taasiseseisvumisele, minnes vastuollu oma perekonna väärtustega, aga tunneb, et jääb ikkagi võõraks, suutmata poliitilisi muutusi lõpuni mõista. Eileeni eneseotsingute kaudu avab autor meile tükikese Eesti lähiajaloost.

Juune Holvandus on ajakirjanik ja kirjanik. Ta on avaldanud romaanid «On sul juba boyfriend?» (2003) ja «Maja mäletab» (2020), islamimaailma tutvustava raamatu «Arabesk, vesipiip ja umma» (2007) ning reisijuhi «Punasest merest Jordani jõeni» (2015).

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles