Praktiline harjutus, mis aitab oma kahjulikke suhtemustreid selgemalt näha

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Miks räägivad oma suhtega puntras olevad partnerid sellest kui elu ja surma küsimusest? Miks ei taha nad mõistuspäraselt tülitseda ega suuda oma emotsioone valitseda? Kas armastuses polegi võimalik läbi rääkida? Nii küsis endalt raamatu «Hoia mind. Seitse vestlust elukestvaks armastuseks» autor dr Sue Johnson, kui aastakümneid tagasi paariteraapias teineteisega sõjajalal olevaid partnereid nõustas. Ta leidis, et nii nagu ema ja lapse vahel on kiindumussuhe, on see ka täiskasvanute vahel. Loe raamatust katkendit!

Kas tardu ja põgene muster tuleb teile tuttav ette? Kui jah, siis kus teie ise õppisite oma emotsionaalse kontakti vajadust ignoreerima ja sellega mitte arvestama? Kes teis seda tegema õpetas? Millal te ennast kõige rohkem üksinda tunnete? Kas te söandate jagada oma vastuseid neile küsimustele oma partneriga? Riskima õppimine ja taolise jagamise algatamine on nagu vastumürgi võtmine tuimestamise suhtes või kiindumuslike vajaduste eest põgenemine. Kas teie partner saab teid selle juures aidata?

Sue Johnson, «Hoia mind».
Sue Johnson, «Hoia mind». Foto: Raamat
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles