Novembri lõpus ilmub Angela Merkeli mälestusteraamat

BNS
Copy
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Thilo Schmuelgen / REUTERS / Scanpix

Endise Saksamaa kantsleri Angela Merkeli mälestused ilmuvad novembri lõpus, peaaegu kolm aastat pärast tema 16-aastase ametiaja lõppu riigi eesotsas, teatas kirjastus Kiepenheuer & Witsch esmaspäeval.

Umbes 700-leheküljeline mälestusteraamat «Freiheit» («Vabadus») ilmub kirjastuse teatel 26. novembril. Merkel kirjutas raamatu koos oma kauase assistendi ja nõuniku Beate Baumanniga.

Ida-Saksamaal üles kasvanud Merkelist sai 22. novembril 2005 Saksamaa esimene naiskantsler. Praegu 69-aastane Merkel tüüris riigi läbi rea kriiside, sealhulgas üleilmne finantskriis, Euroopa võla- ja rändekriisid ning koroonapandeemia.

«Minu jaoks tähendab vabadus seda, et sa ei lakka õppimast, et sa ei pea seisma paigal, vaid võid liikuda edasi, isegi pärast poliitikast lahkumist,» tsiteeris kirjastus Merkeli sõnu. Kirjastus lisas, et raamat ilmub enam kui 30 riigis.

Ajakiri Forbes nimetas Merkeli kümme aastat järjest maailma mõjuvõimsaimaks naiseks ning temas nähti läänes liberaalsete väärtuste võimsat kaitsjat ja eeskuju tüdrukutele. Pärast tagasiastumist on Merkeli tegevusele, eeskätt suhtumisele Ukrainasse ja Venemaasse, saanud osaks ohtralt kriitikat.

Merkel ise on oma otsuseid kaitsnud ning ütles mõni kuu pärast Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse 2022. aasta veebruaris, et palju kritiseeritud 2015. aasta rahuleping Ida-Ukrainas andis Kiievile väärtuslikku lisaaega ning et ta ei kavatse oma diplomaatiliste pingutuste pärast vabandada.

Samuti on Merkel kaitsnud oma valitsuse otsuseid osta Venemaalt suurtes kogustes maagaasi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles