Uus lasteraamat arendab kujutlusvõimet ja aitab lapse nutiseadmest välja

Raamatuportaal
Copy
Joanna Liivak ja Liisa Kruusmägi «Plekiraamatuga».
Joanna Liivak ja Liisa Kruusmägi «Plekiraamatuga». Foto: Erakogu

Joanna Liivaku ja Liisa Kruusmägi «Plekiraamat» jutustab loo poisist, kes jääb esimest korda üksi koju, ainsaks kaaslaseks kass Tiiger. Kas hirmul ikka on suured silmad või avastab Sebastian endas hoopiski julguse ja uue põneva viisi, kuidas ema tagasitulekuni aega sisustada?

Joanna Liivaku soe ning sõbralik tekst ja Liisa Kruusmägi kaasahaaravad illustratsioonid kutsuvad arutlema lapse hirmude üle ja sisendavad rahulikku enesekindlust.

Kahe autori koostöös sündinud raamat aitab avardada lapse kujutlusvõimet ning raamatust leiab loovaid nippe, mis pakuvad alternatiive nutiseadmes aja veetmisele. Raamat on sobivaks avastamiseks eelkooliealistele lastele või lugemiseks koos vanematega.

«Plekiraamat» pälvis Põlvepikuraamatu konkursi eripreemia.

***

Nii istuski õnnetu Sebastian, käed rüpes ja nägu mossis, ema kirjutuslaua taha ning hakkas jalaga sahtleid toksima. Sel kombel omaette põrnitsedes liikus ta pilk väljarebitud märkmikulehele, mis laua peal lebas. Ema oli selle välja tõmmanud, kuna paber oli tindiplekkidega määrdunud ja täiskasvanud inimestele teadupärast plekid ei meeldi. Sebastiani arvates olid need aga päris huvitavad ja meenutasid kangesti Tiigri käpajälge, seetõttu joonistas ta laikudele musta ringi ümber.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles