Kirjandusfestival HeadRead paneb pealinna elu keema

Copy
HeadRead.
HeadRead. Foto: Igor Kotjuh

Kolmapäeval, 29. mail algav kirjandusfestival HeadRead toob Tallinna üle 30 väliskirjaniku ja kokkusaamisi aasta jooksul silma paistnud Eesti kirjanikega.

29. maist 2. juunini toimuv kirjandusfestival toob Tallinna kirjandussõprade ette kireva kava kohtumistest, vestlustest, muusikast, teatrist ja kirjanduslikest jalutuskäikudest.

Festivali avaõhtu on noorte päralt, kuid kokku saavad Kirjanike Majas ka sellised kirjanikepaarid nagu Urmas Vadi ja Sven Mikser, Sveta Grigorjeva ja Piret Jaaks ning Tiit Aleksejev ja Meelis Friedenthal. Esilinastub ka Vladimir Loginovi eksperimentaalfilm Sveta Girgorjeva luulest, Kirjanike Majas on erikava Elin Toonast ja Ruhnu kultuuripärandist, Rahvusraamatukogus saab jälgida vestlust kirjanduse mõjujõust ja luulemissa toimub sel aastal taas Pühavaimu kirikus.

Väliskirjanikest külastavad Tallinna näiteks Ühendkuningriigi kuningapaleede kogudehoidja Lucy Worsley, saami kirjanik Tina Harnesk ja prantsuse tänapäeva noortedramaturgia silmapaistev esindaja Nathalie Papin. Esimest korda astub festivali raames Tallinnas üles Läti naiste stand-up trupp (Sieviešu stendaps). Lastekirjanduse keskuses saab kohtuda ka Kirbu-Krantsi lugude illustraatori Marc Boutavanti ning Soome kunstniku ja lastekirjaniku Katri Kirkkopeltoga.

Kirjanduslikke jalutuskäike viivad läbi koduloolane Josef Kats ning Elle-Mari Talivee ja Sirli Staub. Kirjanduse piire laiendavad ka «Hullunud Tallinn» Kirjanike Majas ja India teemaline õhtu Aidas. Eraldi ettevõtmisena toimub sel aastal HeadRead festivali raames kontsertsarja HELI ja KEEL õhtu «Basiliski kammimine», mis koosneb muusikast ning vestlusest.

HeadReadi kava tervikuna leiab festivali kodulehelt.

Tagasi üles