LUGEMISSOOVITUSED Jaak Roosaare soovitab 10 raamatut noortele ja koolilõpetajatele

Raamatuportaal
Copy
Jaak Roosaare.
Jaak Roosaare. Foto: Mihkel Maripuu

Jaak Roosaare on finantsvabaduse saavutanud investor, ettevõtja, 50% Klubi asutajaliige ning mitme populaarse investeerimisraamatu autor. Lisaks peab Jaak aktiivset blogi, kust leiab mõtteid majanduse, investeerimise ja elu kohta üleüldiselt.

Käes on koolilõpetamiste hooaeg. Seetõttu uuris Apollo Jaagult, milliseid raamatuid võiks üks tubli teadmishimuline koolilõpetaja kindlasti lugeda, et iseseisvasse ellu astudes tuul tiibades veel paremini vuhiseks. Lisaks leiab siit ühe vahva lasteraamatu soovituse.

***

Alice Schroeder «Lumepall. Warren Buffett ja elu kui äri»

Minu üks lemmikraamatuid mitmel põhjusel. Esiteks olen ma suur elulooraamatute fänn ja teiseks on üks minu lemmikvaldkond majandus ja investeerimine. See raamat paneb need kaks valdkonda kokku ja annab kõige põhjalikuma ülevaate maailma edukaima investori ning ühe minu suurima iidoli, Warren Buffetti elust ja investeeringutest. Raamatust leiab mõtteid lisaks investeerimisele ka mõttestatud elule üldiselt.

Seppo Saario «Nõnda ma investeerin börsiaktsiatesse»

Superhea noortele kirjutatud raamat (millest saavad õppida ka mitte enam nii noored!) minu teiselt suurelt eeskujult, Soome investeerimislegendilt Seppo Saariolt. Raamat annab juba kooliõpilastele hea ülevaate investeerimise olemusest ja sellest, kuidas kapital enda jaoks tööle panna.

Morgan Housel «Raha psühholoogia»

Üks parimaid (ja lihtsamaid!) raamatuid investeerimise ja rahaasjade kohta üldiselt. Seda raamatut lugedes tekkis mul mitmel korral tahtmine minna vildikat otsima, et mingile lausele joon alla tõmmata. Usun, et me oleksime kõik oma rahaasjadega palju paremad, kui oleksime seda raamatut lugenud!

August Gailit «Ekke Moor»

Minu lemmik raamat kooliajast, tekitas sellise erilise tunde, et maailm on suur ja lai ja tasub seda avastada.

Peter Lynch «Üks samm Wall Streetist ees»

Minu ülikooliaegne lemmikraamat. Tekitab sinus tunde, et investeerimine ei olegi nii keeruline.

E.A. Jameson «Miljonid ei millestki»

Kuigi ma ei ole siin päris erapooletu (tegu on minu kirjastatud raamatuga!), siis põhjus, miks ma selle kirjastasin oli see, et tegemist oli minu varajase lapsepõlve lemmikraamatuga — sain siit inspiratsiooni ettevõtlusega alustamaks ja usku, et kõik me võime saada miljonärideks!

Dale Carnegie «Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi»

Klassika.

James Clear «Aatomharjumused»

Aitas mind päris palju.

Gary Keller, Jay Papasan «See üks asi.Erakordsete tulemuste taga peitub üllatavalt lihtne tõde»

Hea fookuse saladus.

Andrus Kivirähk «Tont ja Facebook»

Meie laste lemmik — võime seda raamatut lõpmatuseni õhtuti lugeda ja ikka keegi ära ei tüdi. Samasse kategooriasse lähevad ka teised Andrus Kivirähki raamatud.

Tagasi üles