Ilmus uus Tõnu Õnnepalu raamat, mis ergutab lugeja sünapse

Raamatuportaal
Copy
Tõnu Õnnepalu.
Tõnu Õnnepalu. Foto: Dmitri Kotjuh

«Ööülikooli raamatukogu» sarjas ilmus uus raamat Tõnu Õnnepalu «Siinpool vaikust».

Tõnu Õnnepalu, «Siinpool vaikust».
Tõnu Õnnepalu, «Siinpool vaikust». Foto: Raamat

Raamatusse valitud loengutest moodustub tervik, milles korduvateks märksõnadeks on kaduvik, igavik, tõde ja vabadus, aga ka kordumine ise – ajalugu loov paradoks: inimese kustumatu janu uue järele ning vähemasti sama kirglik kadunud kuldaja igatsus. Nendes ettearvatavalt ettearvamatutes voogudes on kindel vaid üks: me kõik sureme. Kuidas pühitseda meile kingitud aega? Kas kaduviku kaudu on võimalik, kasvõi vilksamisi, näha meis endis peituvat igavikku? Selle kõige üle juurdleb Tõnu Õnnepalu oma Ööülikooli loengutes – ja teeb seda hästi! Nende mõtete inimlikul piiratusel on mõnus hällitada omaenese jumalikku piiritust.

Raamat algab Joonas Hellerma mahuka intervjuuga, kus Õnnepalu avab oma teoste, elu ja ideede tausta. See raamat annab lugejale võimaluse leida rahulik hetk iseendaga.

«Nautisin väga Tõnu Õnnepalu ja Joonas Hellerma vestlust,» ütleb raamatu väljaandja Jaan Tootsen. «Teemad, mis tekitavad eluvaimustuse, värskeid vaatenurki maailma asjadele. Ja mõningaseks üllatuseks - lugedes saab ka kõva häälega naerda, sest vestlejatel on hea vaimne klapp, seal on sädet ja mängurõõmu. Lugeja sünapsid saavad ergutatud.»

Raamatu toimetaja on Tõnis Tootsen, kujundaja Kaili Kalle, raamatusarja on kujundanud Lilli-Krõõt Repnau. Raamatu on välja andnud kirjastus Aadam ja pojad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles