Kirjandusfestival HeadRead osutus väga menukaks

Raamatuportaal
Copy
Kirjanik Lucy Worsley esinemas kirjandusfestivalil HeadRead. Temaga vestleb Tauno Vahter.
Kirjanik Lucy Worsley esinemas kirjandusfestivalil HeadRead. Temaga vestleb Tauno Vahter. Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval, 2. juunil lõppenud Tallinna kirjandusfestival HeadRead tõi viie päeva jooksul publiku ette üle poolesaja kirjandusliku esineja kodust ja võõrsilt, arutelusid, kontserte, kirjanduslikke jalutuskäike, dokumentaalfilmi esilinastuse, teatrietendusi ning püstijalakomöödia. 

Festivali sündmused läksid pea eranditult täissaalidele ning mõnel juhul ei pääsenudki kõik soovijad enam siseruumi esinejat kuulama, vaid said vestlust nautida õuemurul väliekraani jälgides.

Eriti suure järjekorra tekitas Kirjanike Maja ukse taha ajaloolase Lucy Worsley esinemine, kuid koha leidmisega musta laega saalis oli keeruline kõigi tänavuste Kirjanike Maja sündmuste puhul. Publikuhuvi oli väga suur ka näiteks eesti kirjanike Erkki Koorti ja Taavi Kanguri, Sven Mikseri ja Urmas Vadi, Piret Jaaksi ja Sveta Grigorjeva ning Tiit Aleksejevi ja Meelis Friedenthali vestlustel, ning Aidas toimunud eesti naisluuletajate etteastel ning Läti naiste püstijalakomöödial, kus püsti ei olnud mitte ainult koomikud, vaid ruumipuuduse tõttu ka osa publikust. 

Vaata kõiki pilte festivalist siit!

Tallinna kirjandusfestival HeadRead toimus 29. maist 2. juunini Kirjanike Majas, Eesti Lastekirjanduse Keskuses, Theatrumi kohvikus Ait, rahvusraamatukogu väikeses majas, Pühavaimu kirikus, Noorsooteatris, Von Krahli teatris ning kinos Sõprus. 

Järgmine Tallinna kirjandusfestival HeadRead toimub 28. maist 1. juunini 2025. aastal.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles