Nõmme lasteaedade lõpetajad said kingiks vahva raamatu

Raamatuportaal
Copy
Lasteaia lõpukingiks oli raamat.
Lasteaia lõpukingiks oli raamat. Foto: Pressimaterjalid

Nõmmel on üheksa lasteaeda ja juuni alguses toimusid neis lõpuaktused. Koolimineku puhul said lapsed kingituseks Nõmme autorite raamatu «Aadama oma saar».

278 lasteaialõpetajat said Nõmme linnaosavalitsuselt kingiks trükisooja raamatu «Aadama oma saar», mis on alanud suvepuhkuseks väga sobilik lugemisvara. Väike nõmmekas leiab raamatust palju tuttavlikku.

Nõmme linnaosavanemal Karmo Kuril on ütlemata hea meel, et sõbralik ja soe raamat Nõmme lasteni jõuab. «Loodan, et see inspireerib nii mõndagi peret ka ise rongisõitu Kloogaranda ette võtma. Paljude laste vanemates ja vanavanemates toob see tõenäoliselt esile ka enda lapsepõlvemälestusi,» sõnas Kuri ja lisas, et üks väike unistus on tal raamatuga veel. «Loodan, et see jõuab lähiajal müügile ka Nõmme raamatukauplusesse Jaama tänaval.»

Jutustuses läheb Aadam emaga randa, nad sõidavad sinna rongiga. Mereäärsetest seiklustest Veronika Kivisilla raamat jutustabki. Kivisilla on avaldanud seni luulet ja lühiproosat täiskasvanutele ning julges lastele kirjutama hakata alles hiljaaegu, kui oma lapsed juba suured. «Aadama oma saar» on tema esimene lasteraamat. Nõmmelt pärit autor on tõdenud, et raamat on mälestuspilt tema lapsepõlvest.

Joonistused on raamatusse teinud nõmmelaste poolt armastatud kunstnik Kadri Roosi, kes on raamatuid illustreerinud 2005. aastast. Ta on kujundanud ja välja andnud mitu jõulukalendrit ning joonistanud linnavaadetega kalendrid Nõmme ja Mustamäe linnaosale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles