Ilmus raamat Lolast ja krutskeid täis Lohest, kes õpetavad lapsi ohuolukorras õigesti käituma

Copy
Illustratsioon raamatust «Lola ja Lohe Päästesalk».
Illustratsioon raamatust «Lola ja Lohe Päästesalk». Foto: Urmas Nemvalts

Markus Saksatamme värskelt ilmunud lasteraamat «Lola ja Lohe Päästesalk» räägib loo Lolast – tüdrukust, kelle lemmikloomaks on ... Ei-ei, mitte koer. Ega ka kass. Vaid päris ehtne lohemadu. Selline, kes armastab vahepeal koerustükke teha. 

Lola ja Lohe õpivad raamatus tundma maailma ja selles varitsevaid ohte: kuidas üle tee minna, mida teha, kui keegi jääb haigeks või saab päikesepiste või otsustab puhtast rumalusest mõne osmiku põlema panna. Tüdruk ja lohemadu saavad teada, kuidas ohte ennetada ja kuidas ohu puhul käituda. Tehakse ka sporti ja avastatakse üht-teist põnevat hoopis teistsugusest kultuurist.

Illustratsioon raamatust «Lola ja Lohe Päästesalk».
Illustratsioon raamatust «Lola ja Lohe Päästesalk». Foto: Urmas Nemvalts

Kõik tegelased, kes on raamatu kaante vahel nimepidi nimetatud, on päriselt olemas. Ja veel: kõik selle raamatu 112 lehekülge on pühendatud kõigile endistele, praegustele ja tulevastele päästjatele.

«Lola ja Lohe Päästesalk» on tuntud lastekirjaniku Markus Saksatamme 18. raamat. Raamatu on illustreerinud Urmas Nemvalts.

Illustratsioon raamatus «Lola ja Lohe Päästesalk».
Illustratsioon raamatus «Lola ja Lohe Päästesalk». Foto: Urmas Nemvalts

Laupäeval, 15. juunil kell 11.30 toimub Telliskivi Rahva Raamatus lastehommik, kuhu lapsed on oodatud koos vanematega, et kahe raamatutegelasega rohkem tuttavaks saada. Koos lastekirjanduse lugemissaadiku Tiina Laidrega saavad lapsed vaadata ja lugeda seda vahvat päästjatele pühendatud raamatut, lisaks joonistada ja värvida lohesid.

Tagasi üles