8 huvitavat raamatut, mida suvisel puhkusel lugeda

Copy
Brenda Randroo Oja.
Brenda Randroo Oja. Foto: Evelin Kruus

Meditatsioonijuhtide koolitaja, meditatsiooni ja kohalolu õpetaja Brenda Randroo Oja annab kaheksa meeldivat ja harivat lugemisesoovitust neile, kes soovivad suveks mõnusat kaaslast raamatu näol.

Jonathan Livingston «Merikajakas»

Brenda kirjeldab raamatut kui kaunist novelli, mis kannab endast sügavat sõnumit, et meil on vabadus elada oma elu nii nagu tahame, olenemata sellest kuidas teised oma elu elavad. «Sinu keha ei sea sulle piire vaid see on sinu mõistus, mis seda teeb,» räägib naine teost iseloomustades.

Osho «Hsin Hsin Ming: Meele ja teadvuse mõistmine zen’i kaudu»

«Selles raamatus on Osho väga hästi toonud välja erinevuse mõistuse ja teadvuse vahel ning aju roll nendes kahes – erinevus, mida lääne teadus on aastakümneid püüdnud defineerida, kuid mida zen on sajandeid vahetu kogemuse kaudu teadnud,» lausub Brenda raamatut tutvustades, lisades, et teos toob samuti selgust meditatsiooni kui praktika ja olemise seisundi kohta ning selgitab, mida tähendab valikuvaba teadlikkus igapäevaelus ja suhetes.

Jose Saramago «Pimedus»

Brenda sõnab, et selle raamatu näol on tegemist tähendusrikka, huvitava ja väga kaasahaarava romaaniga, mis kirjeldab olukorda kui äkitselt algab epideemia ning kõik inimesed jäävad ükshaaval pimedaks. «Pimedus käsitleb selliseid teemasid nagu inimese olemus, kuritegevus, ellujäämine ja andestus,» kirjeldab naine filosoofilise teose olemust.

Eckhart Tolle «Siin ja praegu: kohaoleku jõud»

«Nagu ka Osho on Eckhart Tolle minu jaoks väga inspireeriv inimene ja temalt on palju õppida elu ja elamise kohta. Sellest raamatust said alguse minu õpingud Eckhart Tolle koolis, kohaolu õpetajaks,» muljetab Brenda ja nendib, et eriliselt meeldib talle kuidas Eckhart kirjeldab kohalolu ja vaikust, kui vajalik on seda õppida ning kui lihtne ja elumuutev see tegelikkuses on.

Ann Napolitano «Hello Beautiful»

Brenda sõnul on tegemist armastust, ilu ja sügavust pakkuva romaaniga, mis käsitleb inimsuhteid, armastust ja andestust, jutustades ühe perekonna suhete dünaamikast ning kuidas kõigil meil on oma taust ja traumad, mis elu jooksul hakkavad suhtes teistega rolli mängima.

Osho «Kuidas vaigistada meelt. Heaolu läbi meditatsiooni»

«Väga kasulik ja praktiline raamat. Meie meel on pidevalt ülekoormatud, kurnatud, mille tõttu tekib ärevus ja stress,» kirjeldab Brenda ja lisab, et raamatus räägib Osho kuidas meditatsioon aitab vaigistada meelt ning annab häid juhiseid, kuidas meie meel saab olla loominguline, puhanud ja efektiivsem.

Raimond Kaugver «Nelikümmend küünalt»

«Tegemist on huvitava ajaloolise romaaniga, mis räägib sellest kuidas inimesed elasid Eestis esimese vabariigi ajal, sõja ajal ja peale seda. See on lihtne ja kaasahaarav lugemine,» avaldab Brenda lühidalt romaani sisu.

Osho «Keha ja meele tasakaalustamine. Kuidas keha meele abil ravitseda»

«Taas väga kaunis ja praktiline raamat, mis aitab tulla lähemale iseenda kehale, aktsepteerides ja armastades iseennast sellisena nagu sa oled, saades endaga sõbraks,» sõnab Brenda lihtsalt, lisades juurde, et raamatuga on kaasas ka CD-plaat juhitud meditatsiooniga, mis põhineb Osho mediatiivsel teraapial.

Märksõnad

Tagasi üles