Väikelaste hulgas popid Mustika raamatud saavad järje

Raamatuportaal
Copy
Kunstnik Anna Ryazanova kirjanik Marge Pärnitsale eelmise Mustika raamatu illustratsioone üle andmas.
Kunstnik Anna Ryazanova kirjanik Marge Pärnitsale eelmise Mustika raamatu illustratsioone üle andmas. Foto: Małgosia kirjastus

Eesti kirjaniku Marge Pärnitsa ja Ukraina kunstniku Anna Ryazanova koostöös ilmunud raamatud mustast koerast nimega Mustikas saavad järje. Valmiva raamatu nimeks on «Mustikas, kes sa oled?» ning selle trükkimiseks kogutakse raha Hooandjas.

«Uus lugu räägib sellest, kes on Mustikas, milline on tema olemus ja milline välimus. Juttu tuleb sellestki, kuidas Mustikat joonistada ja kui keeruline on kunstnikul rahutut koera paigale seisma saada,» selgitas kirjanik Marge Pärnits. «Et senised raamatud on eriliselt vaimustust tekitanud neis, kes ise veel lugeda ei oska, olemegi seekordset lugu jutustades mõelnud just kahe- kuni viieaastastele Mustikasõpradele,» lisas Pärnits.

Kirjanikule ja kunstnikule hulgaliselt inspiratsiooni pakkuv koer töötab igapäevaselt Tartu Mänguasjamuuseumis kontorikoera ja töörõõmuspetsialistina. Valmiv raamat on Mustika lugude sarjas juba neljas. Eelmised Mustikast rääkivad lasteraamatud kannavad pealkirju ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas», «Mustikas ja maruline jooks» ning «Must kass ja Mustikas». Esimene Mustika lugu nägi ilmavalgust 2020. aastal.

Raamatu sünnile saab hoogu anda ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu.

Tagasi üles