Ilmus eesti ulme esinduskogu «Kübeke elutervet vihkamist»

Raamatuportaal
Copy
Manfred Kalmsten.
Manfred Kalmsten. Foto: Jaana Muna

Värskelt on kaante vahele saanud Manfred Kalmsteni ja Kadri Kääramehe koostatud fantastikakogu «Kübeke elutervet vihkamist», kus rõhutakse jonnakale ja igipüsivale lootusele ühiskondades või olukordades, kus aeg on end huvitavaks ja tulevik inimvaenulikuks kirjutanud.

Manfred Kalmsten, Kadri Kääramees, «Kübeke elutervet vihkamist».
Manfred Kalmsten, Kadri Kääramees, «Kübeke elutervet vihkamist». Foto: Raamat

Apaatiale, künismile ja üleüldisele minnalaskmisele heidavad seekord kinda Meelis Friedenthal, Häli Kivisild, Veiko Belials, Artur Räpp, Kristi Reisel, Kristjan Sander, Maarja Kruusmets, Miikael Jekimov, Laura Loolaid, Manfred Kalmsten, Lüüli Suuk ja Triinu Meres.

Raamatu andis välja kirjastus Fantaasia, kujundas Liis Roden ja toimetas Kati Metsaots. Projekt sai osaliselt rahastatud tänu Hooandja edukale kampaaniale.

«Tähelepanu vääriv on nii sünksusest positiivsuseni varieeruv tonaalsus, mõtestatus, pingestatus ja eripalgelisus. Ehk siis siin sees on just see, mida eesti ulmekirjanikud suudavad, ja seda ei ole üldse mitte vähe. Vastupidi!» ütles kirjanik Manfred Kalmsten ise vastilmunud kogumiku iseloomustuseks.

Tegemist on uue kodumaist ulmet propageeriva sarja «Kaarnakirjas» esimese raamatuga. Välja on juba kuulutatud ka sarja järgmise kogumiku teema, milleks on romantiline sünkfantastika.

Tagasi üles