E-raamatukogu ELLU on nüüdseks suletud

Raamatuportaal
Copy
E-raamatukogu ELLU teenindas lugejaid 12 aastat.
E-raamatukogu ELLU teenindas lugejaid 12 aastat. Foto: Erik Prozes

Tallinna Keskraamatukogu sulges täna, 1. juulil e-raamatukogu ELLU, mis teenindas lugejaid 12 aastat.

ELLU avati 31. jaanuaril 2012 ja tagas 10 aastat ainsa e-raamatukoguna Eestis tasuta ligipääsu kaasaegsetele eestikeelsetele e-raamatutele. COVID-19 kriisiaastatel (2020 - 2022) teenindas ELLU kogu Eestit.

«Täname lugejaid, kes ELLU 12 tegutsemisaasta jooksul e-raamatuid laenasid ja lugesid,» andis Tallinna Keskraamatukogu teada pressiteate vahendusel. «Täname autoreid ja kirjastusi, kes nägid e-raamatukogus ELLU võimalust uusi raamatuid laiema lugejaskonnani viia ja sellega lugemisharjumust toetada. Täname Eesti Kirjastuste Liitu, kes oli Tallinna Keskraamatukogule sel teekonnal heaks koostööpartneriks. Täname Eesti Digiraamatute Keskust koostöö eest e-raamatute vahendamisel. Täname kultuuriministeeriumi toetuse eest ELLU algusaastatel ja COVID-19 kriisiaastatel.»

Tallinna elanikele jäävad avatuks võõrkeelseid audio- ja e-raamatuid ning e-ajakirju sisaldav e-raamatukogu OverDrive ning klassikalist ja džässimuusikat sisaldavad Naxose muusikakogud. Eestikeelseid e-raamatuid pakub kõigile Eesti elanikele e-väljaannete laenutuskeskkond MIRKO.

Tagasi üles