Õppejõud tutvustavad uues kogumikus, kuidas õpetamist koostöiselt uurida ja arendada

Copy
Pildil Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk.
Pildil Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk. Foto: Sille Annuk

Kogumik «Õppejõud koostöiselt õpetamist uurimas ja arendamas» kutsub liituma diskussiooniga, mis mõtestab õpetamise tulevikku kõrghariduses.

Ühendades teooria ja praktika, pakub see väärtuslikku teadmist nii õpetavatele inimestele, haridusjuhtidele kui ka kõigile, kes on huvitatud hariduse arengust. Koostöine valdkondadeülene õpikultuur on muutunud üha olulisemaks, et toetada üliõpilaste haridusteed. Tõstatub küsimus, kuivõrd traditsiooniline individuaalne õpetamisviis suudab ellu jääda üha koostöisemaks muutuvas akadeemilises maailmas.

Kogumik «Õppejõud koostöiselt õpetamist uurimas ja arendamas».
Kogumik «Õppejõud koostöiselt õpetamist uurimas ja arendamas». Foto: Raamat

Raamat annab põhjaliku ülevaate, kuidas õppejõud ühendavad jõud, et uurida ja täiustada õpetamisviise ning luua organisatsioonikultuuris muutust akadeemiliste ja tugitöötajate teaduskoostöö abil. Kogumik koondab artikleid, mis käsitlevad õpetamise arendamist ja organisatsioonilist õppimist, pakkudes samal ajal praktilisi näiteid.

«Kõrghariduse roll on jätkuvalt ja aina enam tulevikukindla, väärtuspõhise, tugeva aluspõhja loomine, millele tugineb elukestev õppimine,» tutvustab ilmunud teost Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk. «Muutuvas kõrgharidusruumis tuleb pidevalt üle vaadata ka õppimis- ja õpetamisviisid ning neid edasi arendada. Käesoleva kogumiku suur väärtus peitub eri vaatenurkade avamises ning eri valdkondade ja ülikoolide uuringute ja kogemuste kokkutoomises. Loovained, õpetajakoolitus, arheoloogia, meditsiin jt; õppejõud, üliõpilased ja õppekavajuhid – see loetelu näitab raamatu laia haaret ja potentsiaalselt väga laia lugejaskonda.»

Raamatu on koostanud ja toimetanud Katrin Aava, Katrin Karu, Katrin Niglas ja Kätlin Vanari ning see ilmub Tallinna Ülikooli Kirjastuse sarjas «Acta Universitatis Tallinnensis. Educatio».

Tagasi üles