Alustab uus raamatuteemaline taskuhääling «Raamaturännak»

Copy
Kirjanik Eia Uus.
Kirjanik Eia Uus. Foto: Carol Liis Metsla

Tänasest jõudis avalikkuse ette Rahva Raamatu uus podcast «Raamaturännak». Raamatusõpradele suunatud taskuhäälingu saatejuht on kirjanik Eia Uus.

Podcast on mõeldud kõigile kirjandushuvilistele ja neile, kes tahaksid rohkem lugeda, aga kellel poes või raamatukogus ajab valik silme eest nii kirjuks, et ei tea, kust alustada.

Saatejuht Eia Uusi sõnul on uue taskuhäälingu keskmes armastus raamatute vastu. «Uued ja vanad lemmikud, raamatud, mis on pannud meid ohkama või õhkama, mis on meid liigutanud või raputanud, rõõmustanud ja kurvastanud. Räägime teostest, mis on muutnud meie elusid, ja nendest, mis on meid erinevatel põhjustel vihale ajanud,» selgitab sisu Eia.

Taskuhäälingu esimeses episoodis «Milleks meile lugemine?» on külas biblioterapeut ja luuletaja Berit Kaschan. Koos Eia Uusiga arutatakse muu hulgas teemadel: miks peaks lugema, mis võlu on kirjutatud tekstil, kuidas leida endale sobiv raamat, mida teeb biblioterapeut ja paljust muust põnevast.

Saatejuht Eia Uus sai raamatupisikuga nakatatud õige varases eas ja hakkas 3-aastaselt ise lugema. Sellest ajast on ta kirglik bibliofiil, hariduselt kirjandusteaduse magister ja tema sulest on ilmunud kaheksa raamatut. Kui ta parasjagu ei loe või kirjuta, õpetab ta teisi kirjutama ja looma.

Rahva Raamatu uus podcast hakkab ilmuma kaks korda kuus reedeti. Iga kuu on üks pikem episood koos külalisega kirjandusvaldkonnast, ning üks lühem osa, kus Eia soovitab raamatuid, mis viimasel ajal silma jäänud, ning räägib teemadest, mis raamatumaailmas parasjagu aktuaalsed on, olgu need siis värsked ilmumised, kirjandusauhinnad, kirjanike elulood või midagi muud.

Taskuhäälingut saab kuulda Spotifyst ja Apple Podcastist või vaadata Youtube'ist.

Tagasi üles