Noore ja andeka novellikirjaniku teosel on ühiskondlik mõju

Copy
The Vaster Wilds: A Novel.
The Vaster Wilds: A Novel. Foto: Apollo

Täna tähistab sünnipäeva Ameerika novellikirjanik Lauren Groff, kes on nomineeritud 2017. aastal parimaks nooreks Ameerika romaanikirjanikuks ja kirjutanud enimmüüdud romaane. Mainekaim neist on «The Vaster Wilds», mis paneb mõtlema, kuidas saada hakkama rasketes olukordades. 

Lauren Groff (46) on kirjutanud kokku viis romaani ja kaks novellikogu, sealhulgas «Fates and Furies», «Florida», «Matrix» ja «The Vaster Wilds», millest viimane on enim loetud ja parimaks hinnatud. 

Pingeline ja erutav romaan räägib ühest meeleolukast tüdrukust, kes üritab üksi kõrbes ellu jääda. Sulane tüdruk põgeneb kõrbes asuvast koloniaalasulast. Tal ei ole kaasas midagi peale mõistuse, mõne eseme ja jumala sädeme, mis temas kuumalt leegib. See, mida ta tundmatult maalt leiab, on väljaspool tema kujutlusvõime piire ja seab kahtluse alla kõik, mida tema tsivilisatsioon on talle õpetanud.

Lauren Groffi uus romaan on korraga nii põnev seikluslugu kui ka läbiv faabula katsest leida uus viis elamiseks maailmas, mis allub kolonialismile. Teos jutustab toore ja plahvatusliku jõuga Ameerika ühe ajaloo pöördepunktis oleva tüdruku kaudu, kuidas ja kas me suudame rasketes olukordades piisavalt kiiresti kohaneda. 

Novell on peagi Apollo poodides saadaval

Tagasi üles