NÄDALA RAAMAT Kas veel on võimalik elada tervena kõrge vanuseni ja surra õnnelikuna une pealt?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: DimaBerlin/Shutterstock

Kuku raadio selle nädala raamatuks on Dr Sergey Saadi «Veresuhkru ohtlikud saladused», kirjastuselt Varrak. Tutvustab Rein Pärn.

Krooniliste haiguste koorem meie ühiskonnas aina suureneb, haigestuvad nii täiskasvanud kui ka lapsed. Rasvumine, diabeet, kõrgvererõhutõbi, dementsus, viljatus, südamehaigused, vähk... loetelu on pikk. Samal ajal kasvavad ravimifirmade sissetulekud ning arstidest on saamas ravimijaotusmasina väikesed hammasrattad.

Kas meil on veel võimalik elada kõrge vanaduseni tervena ja surra õnnelikuna une pealt? See sõltub suuresti sellest, mida oleme valmis tervise säilitamiseks tegema.

Selle raamatu fookuses on üks tänapäeva inimkonna suurimatest terviseprobleemidest – insuliiniresistentsus. See on enamiku meie krooniliste haiguste aluseks. Arutame põhjalikult selle põhjuste, ravi- ja ennetusmeetmete üle. Kasu ja uusi teadmisi saavad siit kaante vahelt nii meditsiinitöötajad kui ka kõik teised, kes hoolivad oma tervisest.

Dr Sergey Saadi (snd 1986) on sündinud, kasvanud ja lõpetanud meditsiinikooli Volgogradis Venemaal. 2010. aastal kolis ta elama Eestisse ning lõpetas 2014. aastal Tartu Ülikooli peremeditsiini erialal. Sellest ajast peale on dr Saadi töötanud perearstina ning lisaks keskendunud ennetusmeditsiinile.

Foto: Apollo

Saade «Nädala raamat» tutvustab igal nädalal ühte huvitavat populaarteaduslikku raamatut või teatmeteost. «Nädala raamat» on eetris igal tööpäeval esmaspäevast reedeni kell 10.30 ja kordusena sama päeva õhtul kell 20.30.

Kuula Kuku selle nädala raamatut tutvustavat saadet siit!

Tagasi üles