Prints William tunnistab üles telefonikõne, millega taotles Kate'ist lahkuminekut

Prints William Foto: MAJA SMIEJKOWSKA / AFP / Scanpix
Copy

Augustikuus ilmuv biograafia Kate Middletonist toob päevavalgele palavalt armastatud Walesi printsessi kulliside taguse elu. Juba praegu palju kõneainet tekitanud teos lubab tulla suurejooneline ning paljastada nii mõndagi kuninglikust perekonnast.

Näiteks on avalikkusele välja pääsenud infokild, et praegu üheks stabiilseimaks ja armastatuimaks kuninglikuks paariks peetavate prints Williami ja Kate'i ühine liit olevat alanud hoopis tormilisemalt ning prints olevat oma südamedaami lühikese telefonikõne ajal maha jätnud. 

Mitmete auhindadega tunnustatud kirjaniku ja kuningliku korrespondendi Robert Jobsoni järgmisel kuul ilmuv raamat «Catherine, the Princess of Wales: The Biography» räägib kogu loo sellest, kuidas Walesi printsessist sai naine, kes ta praegu on.

Süttima puhkenud armastuse leek

Armastatud paar kohtus esimest korda, kui teismeline Catherine õppis Malborough' kolledžis. Nende teed ristusid hiljem taas, kui neist mõlemast said Šotimaal asuva St Andrewsi ülikooli tudengid. Jagades sama ühiselamut, kuulusid nad samasse sõpruskonda, kellele meeldis koos pidu panna ja tennist mängida.

Sõprus muutus aga peagi romantiliseks ning neist sai üle ülikooli kuum paar. Kuid noorte armunute teekond 2011. aastal Westminster Abbeys toimunud suurejoonelise pulmani, mida vaatasid miljonid inimesed üle kogu maailma, polnud kergemast killast. William on ise tunnistanud, et ühel hetkel olid tal Kate'i suhtes tõsised kõhklused.

Prints William ja Walesi printsess Catherine.
Prints William ja Walesi printsess Catherine. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / Scanpix

Esimesed tõsisemad suhteprobleemid

2007. aastaks hakkasid nende suhtes ilmnema esimesed tõsisemad probleemid. Just siis, kui printsess lähenes oma 25. sünnipäevale, tühistas William plaanid liituda Middletonidega aastavahetuse tähistamiseks. Kuigi kõik kohalikud ajalehed ennustasid tol ajal kuninglikku kihlust, tundis Kate, et midagi on valesti.

Biograafia autor Robert Jobson avaldab seiga, kuidas William helistas Kate'ile, et ta maha jätta, kuna nad mõlemad vajavad «natuke ruumi» ja «oma tee leidmist». Daily Mailis avaldatud katkendis toob autor välja, et William tunnistas: «Ma ei suutnud talle abielu lubada.»

«Emotsionaalses 30-minutilises vestluses tunnistasid mõlemad, et on parasjagu elus «erinevatel lehekülgedel». See oli aga printsessi jaoks laastav löök. Kuigi see polnud esimene kord, kui William nende suhte lõpetas, tundus see tol hetkel lõplikuna.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP / Scanpix

Väidetavalt pani see karm telefonikõne nüüd kolme lapse ema kogu nende suhte kahtluse alla seadma, jättes talle tunde, et teda on lihtsalt eksiteele viidud. Jobson ütleb, et Kate oli meeleheitel ja peitis end välismaailma eest. Tema ema viis murtud südamega tütre puhkusele Iirimaale, samal ajal kui William nautis poissmehe elu ja väisas sõpradega regulaarselt klubisid. Jobson väidab, et ta oli ühes klubis nii palju joonud, et hakkas suisa kõva häälega karjuma «olen vaba mees!».

Pikk pidu ja pillerkaar ei kestnud aga kaua. Üsna varsti, pea kaks kuud hiljem, leidis prints ennast sõjaväe kasarmutest Kate'i taga igatsemast. 

Prints William poseerimas koos Briti ja Irish Lions treeneri Clive Woodwardi ning mängijate Will Greenwoodi ja Gordon Bullochiga 2005. aastal.
Prints William poseerimas koos Briti ja Irish Lions treeneri Clive Woodwardi ning mängijate Will Greenwoodi ja Gordon Bullochiga 2005. aastal. Foto: DAVID GRAY / REUTERS

Seksikas medõde

Prints muutus aina õnnetumaks ning kartis, et ta ei suuda iialgi enam Kate'i tagasi võita.. Õnn pöördus, kui noori kutsuti nende ühise sõbra maskiballile. Jobson kirjutab, et kui nende pilgud taaskohtusid, «tegi keemia nende vahel ära oma töö».

William suundus otsejoones Kate'i juurde, kes oli riietatud seksikaks medõeks. Nad veetsid õhtu teineteisega sügavalt vesteldes, mis päädis ka kirgliku suudlusega tantsupõrandal. Nad hoidsid oma leppimist algul saladuses, kuid pärast taasühinemist nähti Williamit ja Kate'i juba avalikult õrnusi jagamas.

2007. aasta juulis nähti Kate'i ja tema venda Jamesi Diana mälestuskontserdil Wembley staadionil paar rida Williamist eespool. Kate osales ka Williami nõo Peter Phillipsi pulmas Williami asemel, kes viibis parasjagu sõbra pulmas Aafrikas. Peagi kinnitati, et nende suhe on taastunud, ja Kate kolis Williami Clarence House'i korterisse.

Kolm aastat pärast lühikest lahkuminekut tehti teatavaks, et William ja Kate olid kihlatud ning tulevasele pruudile anti printsess Diana kihlasõrmus.

Uhked vanemad oma kolme lapse George Alexander Louis', Charlotte Elizabeth Diana ja Louis Arthur Charles'iga.
Uhked vanemad oma kolme lapse George Alexander Louis', Charlotte Elizabeth Diana ja Louis Arthur Charles'iga. Foto: Matt Porteous / AP / Scanpix

Viimaste aastate jooksul on Kate'i ja Williami suhe olnud tugev ja stabiilne. Nad on jätkanud oma ametlike kohustuste täitmist ning osalenud mitmetel olulistel üritustel nii Ühendkuningriigis kui ka välismaal. Paar on pühendunud oma perele, kasvatades kolme armsat last ja pakkudes neile turvalist ja armastavat keskkonda. Nende harmooniline ja toetav suhe on eeskujuks paljudele ning nad on saanud avalikkuselt palju kiitust oma töö ja pühendumuse eest kuningliku perekonnana.

Allikad: DailyMail, Vogue, Cosmopolitan, People

Tagasi üles