PAREMA TERVISE POOLE Tallinna Keskraamatukogu on teinud lugejate jaoks olulisi uuendusi

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

«Sellest suvest saavad Tallinna Keskraamatukogus kuuldeaparaadiga lugejad kasutada silmusvõimendeid,» vahendab oma pressiteates Tallinna Keskraamatukogu. See on vajalik teenindajatega paremaks suhtluseks ning aitab saada kultuurisündmustest parema elamuse. 

Tallinna Keskraamatukogus on sellest suvest kõik teenindusletid ning suuremad saalid ja koolitusklassid varustatud silmusvõimenditega, vahendab Tallinna Keskraamatukogu. Need on vajalikud selleks, et abistada kuuldeaparaatidega inimesi teenindajate või esinejate kõnest arusaamisel. Lisaks sellele saab teeninduslettidest laenata ka individuaalseid kaelasilmuseid raamatukogu arvutitöökohtadel heli kuulamiseks. 

Uuendus toodi ellu loogilistel põhjustel: «Raamatukogus käib palju külastajaid ja toimub rohkelt erinevaid tegevusi, mistõttu on ruumides sageli mürataust. See võib tähendada vaegkuuljatele raskusi teenindajatega suhtlemisel ning kultuurisündmustest ja enesetäiendusvõimalustest osasaamisel,» sõnab oma pressiteates Tallinna Keskraamatukogu. 

Silmusvõimendi aitab vaegkuuljal kuulda läbi oma kuuldeaparaadi teenindaja, esineja või koolitaja kõnet nii, et ümbritsevad helid ja kajad teda ei segaks. 

Tallinna Keskraamatukogu keskendub ka individuaalsetele kaelasilmustele selleks, et vaegkuuljatel oleks koos kuuldeaparaadiga kergem kasutada arvutit, kuulates sealt audioraamatuid ja muid materjale. 

Uuenduste üle rõõmustab ka Eesti Vaegkuuljate Liidu esinaine Külliki Bode. 

Eesti Vaegkuuljate Liidul on väga hea meel, et Tallinna Keskraamatukogu kasutamine on nüüd kuulmislangusega inimestele mugavam. Soovitame vaegkuuljatel, kellel on kuuldeaparaatides silmusvõimendusprogramm, minna kindlasti raamatukogusse silmusvõimendit testima. Neil vaegkuuljatel, kellel seda tehnikat veel pole, soovitame külastada kuulmiskeskust, sest aina rohkemates kohtades saab seda võimalust kasutada,» kommenteerib ta.

Tagasi üles